Złącze anteny
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Złącze anteny
Mam modem Option GE0301 dokładnie taki i jest tam taka mała antenka dodatkowa i jest ona wypinana oraz oprócz tego z drugiej strony modemu jest też takie małe(jeszcze mniejsze niż tamto) złącze na antene. Możecie mi powiedzieć jakie są to złącza i jakie kupić konektory aby podłączyć antenę?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Złącze anteny
Zajrzyj donsmarcin pisze:Możecie mi powiedzieć jakie są to złącza i jakie kupić konektory aby podłączyć antenę?

-
- Stały użytkownik forum
Wychodzi na to, że mam MC CARD, ale nie wiem czy jest to to większe czy mniejsze złącze i jakie jest to pozostałe, po zdjęciach bardzo ciężko to stwierdzić
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ta antena o której mówisz nie powinna być demontowalna. Odpinając ją mogłeś nawet uszkodzić coś w modemie. Złącze anteny zewnętrznej jest po drugiej stronie niż antena "otwierana" Czyli wg Twojego opisu to mniejsze.nsmarcin pisze:ale nie wiem czy jest to to większe czy mniejsze złącze i jakie jest to pozostałe, po zdjęciach bardzo ciężko to stwierdzić
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
jest demontowalna na 100%, sam tez myślałem, ze ona jest na stałe ale przeczytałem w instrukcji, ze można ja zdejmować poza tym po zdjęciu jej wyraźnie widoczne jest złącze antenowe
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Być może. Ale jak teraz napotkałem broszurkę optiona o tym modemie, to wychodzi na to że jest to antena diversity/aux. A antena main jest wewnątrz obudowy. Oczywiście tak jak wcześniej pisałem złącze zewnętrznej jest po drugiej stronie. Tak jak pisałeś mc card. Niestety jest raczej bardzo delikatne. Złe obchodzenie skutkuje uszkodzeniem objawiającym się urwaniem się gorącego pinu konektora i utknięciem go w złączu, przez co cały czas odłączona jest antena wewnętrzna i modem w ogóle nie "łapie" zasięgu.nsmarcin pisze:sam tez myślałem, ze ona jest na stałe ale przeczytałem w instrukcji, ze można ja zdejmować poza tym po zdjęciu jej wyraźnie widoczne jest złącze antenowe
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Stały użytkownik forum
właśnie czytałem o wielu problemach z wytrzymałością tego złącza