Normalnie korzystam z z sieci wi-fi u lokalnego operatora sieć posiada oczywiści filtrowanie mac i klucz. Konfiguruje WISP żeby łączył się
z siecią wpisuje mac mojej kart wifi którą mam w komputerze do Strona główna / Ustawienia szczegółowe / WAN / Dynamiczny IP
i po wejściu na jaką kolwiek stronę serwer usługodawcy wywala komunikat ze dostęp nie dozwolony bo adres mac jest zły i podaje mi mac ten co jest oryginalnie.
Router nie chce dać sobie zmienić adresu mac mimo iż ma taką opcje nie idzie ani po zalogowaniu się do routera ani przez kreator połączenia a przez to ze nie mogę zmienić mój usługodawca blokuje mi dostęp do sieci.
Czy da rade zrobić tak że podłącze router do komputera z internetem a router będzie rozdzielać na wifi ?
Router EDIMAX BR-6226n Problem ze zmianą mac
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Router EDIMAX BR-6226n Problem ze zmianą mac
Najpewniej ten Edimax nie zmienia adresu MAC interfejsu radiowego tylko cały czas WANa kablowego.
Tak: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>przemo6996 pisze:Czy da rade zrobić tak że podłącze router do komputera z internetem a router będzie rozdzielać na wifi ?
-
- Użytkownik forum
Re: Router EDIMAX BR-6226n Problem ze zmianą mac
Wie ktoś może jak inaczej zmienić ten mac?