Orange Freedom PRO (wiekszy limit?)
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Orange Freedom PRO (wiekszy limit?)
Witam,
Dziś kolega powiedział mi o pewnej rzeczy, nie wiem czy to prawda. Otóż (bo rozmowie na temat iż limit 3gb to stanowczo za mało) powiedział mi, że jest na to sposób ludzie kupuja modemy ORANGE FREE (z limitem np 30gb) i router CDMA na allegro do którego wkładają karte która dostali wraz z modemem Orange Free i użytkują internet z większym transferem.
Czy to jest prawda?
Prosze o natychmiastową odpowiedz.
Dziś kolega powiedział mi o pewnej rzeczy, nie wiem czy to prawda. Otóż (bo rozmowie na temat iż limit 3gb to stanowczo za mało) powiedział mi, że jest na to sposób ludzie kupuja modemy ORANGE FREE (z limitem np 30gb) i router CDMA na allegro do którego wkładają karte która dostali wraz z modemem Orange Free i użytkują internet z większym transferem.
Czy to jest prawda?
Prosze o natychmiastową odpowiedz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Orange Freedom PRO (wiekszy limit?)
Jest to prawda. Ale nie jest to oferta Orange Freedom Pro, tylko Orange Free. CDMA w tej ofercie dostępne jest w taryfach Optimum, Premium, oraz Platinum, przy czym dostajesz modem hybrydowy AnyData ADU-635WA, który działa w technologii GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA oraz właśnie CDMA.
To jest TA oferta.
To jest TA oferta.
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak to prawda. Kupujesz abonament O Free Optimum lub wyższy (z kartą SIM/RUIM) i można włożyć tę kartę do routera Axesstel MV400 aby korzystać z CDMA z dużym limitem.Xelidrus pisze:Czy to jest prawda?
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Hmm, czyli mogę przełożyć karte z innego modemu (orange free) do ofp i będę miał (limit z tamtego modemu)? Czy nie?
PS.Oferta internetu która podałeś jest internet obsługujący GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA oraz właśnie CDMA. (więc jeżeli miałbym ten internet) to łapało by mi sygnał taki jak z modemu OFP (cdma)? Czy orange free (jak miałem orange free miałem zasięg EDGE więc nie chodziło najlepiej).
Konkretniej :
Mogę przełożyć karte z modemu Huawei E1752 do OFP?
PS.Oferta internetu która podałeś jest internet obsługujący GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA oraz właśnie CDMA. (więc jeżeli miałbym ten internet) to łapało by mi sygnał taki jak z modemu OFP (cdma)? Czy orange free (jak miałem orange free miałem zasięg EDGE więc nie chodziło najlepiej).
Konkretniej :
Mogę przełożyć karte z modemu Huawei E1752 do OFP?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Jeżeli korzystałbyś z karty SIM/RUIM w modemie Axesstel MV410 to mógłbyś korzystać tylko z CDMA, a jeżeli miałbyś modem dualny, AnyData ADU-635WA, to mógłbyś korzystać ze wszystkich opcji, czyli GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, oraz CDMA.Xelidrus pisze: PS.Oferta internetu która podałeś jest internet obsługujący GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA oraz właśnie CDMA. (więc jeżeli miałbym ten internet) to łapało by mi sygnał taki jak z modemu OFP (cdma)? Czy orange free (jak miałem orange free miałem zasięg EDGE więc nie chodziło najlepiej).
[ Dodano: 2010-02-22, 17:33 ]
Jaką masz taryfę ?Xelidrus pisze:Mogę przełożyć karte z modemu Huawei E1752 do OFP?
-
- Stały użytkownik forum
Ehh nie jestem w stanie tego określić, gdyż modem mam z firmy mojego kuzyna.
Ale podejrzewam że jest w taryfie Business Everywhere, orange dla firm, nie wiem nie orientuje się, w każdym razie coś z przeznaczeniem dla firm (chociaż i tego nie jestem w stanie w 100 % potwierdzić)
PS.Moglby ktos mi napisac jakie sa taryfy? Możę mi cos to podpowie.
Ale podejrzewam że jest w taryfie Business Everywhere, orange dla firm, nie wiem nie orientuje się, w każdym razie coś z przeznaczeniem dla firm (chociaż i tego nie jestem w stanie w 100 % potwierdzić)
PS.Moglby ktos mi napisac jakie sa taryfy? Możę mi cos to podpowie.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Jeżeli jest to oferta biznesowa to są następujące taryfy:Xelidrus pisze:PS.Moglby ktos mi napisac jakie sa taryfy? Możę mi cos to podpowie.

-
- Stały użytkownik forum
Huh, nie jednak nic mi się nie kojarzy, pozostaje mi czekac na kuzyna i kontakt z nim.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Nie wiedząc o jakiej taryfie jest mowa, to nie mogę Ci powiedzieć czy CDMA będzie działać.
-
- Stały użytkownik forum
Chyba nic z tego, po podłączeniu do Routera karty (modem pyta o pin) wpisuje, (pisze pin poprawny) i nic się nie robi.
Czy to koniec moich nadziei?
Czy mam popytać dalej o taryfe?
Czy to koniec moich nadziei?
Czy mam popytać dalej o taryfe?
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Dla pewności zapytaj jaka to taryfa, będziemy pewni, czy działa w niej CDMAXelidrus pisze:Czy mam popytać dalej o taryfe?

-
- Stały użytkownik forum
Na pudełku nie pisze nic o CDMA, tylko GPRS 3G EDGE HSUPA HSDPA GSM ... więc raczej lipa.
Ps. Gdzie moge znaleźć (jaka taryfe ma modem), ona jest na umowie?
Ps. Gdzie moge znaleźć (jaka taryfe ma modem), ona jest na umowie?
- czarenty6587
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Na umowie powinna byc
Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Na pudełku nic nie musi być napisane,Xelidrus pisze:Na pudełku nie pisze nic o CDMA, tylko GPRS 3G EDGE HSUPA HSDPA GSM ... więc raczej lipa.
Dokładnie, najlepiej sprawdzić jaką posiada się taryfę w umowie.Xelidrus pisze:Ps. Gdzie moge znaleźć (jaka taryfe ma modem), ona jest na umowie?
-
- Początkujący użytkownik forum
z duzym limitem?To jaki by mial być wtedy ten limit lub od czego by zależala jego wielkosc????wojteks pisze:Tak to prawda. Kupujesz abonament O Free Optimum lub wyższy (z kartą SIM/RUIM) i można włożyć tę kartę do routera Axesstel MV400 aby korzystać z CDMA z dużym limitem.Xelidrus pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2010-03-18, 18:30 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2010-03-18, 18:30 przez tomaszbrat, łącznie zmieniany 1 raz.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Limit zależy od tego, jaką sobie wybierzesz opcję, w Orange Free.tomaszbrat pisze: z duzym limitem?To jaki by mial być wtedy ten limit lub od czego by zależala jego wielkosc????
Optimum - 7GB
Premium - 20 GB
Platinum - 35GB
-
czyli jak mam optimum to wkladam karte do Axesstel MV400 i mam kolejne 7GB transferu?? Sory ale moze żle to wszystko zrozumialem?sp6huk pisze:Limit zależy od tego, jaką sobie wybierzesz opcję, w Orange Free.tomaszbrat pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Optimum - 7GB
Premium - 20 GB
Platinum - 35GB
Ostatnio zmieniony 2010-03-19, 12:11 przez tomaszbrat, łącznie zmieniany 2 razy.
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Prawdopodobnie można tak zrobić, ale musisz się liczyć z dodatkowym rachunkiem za orange free.
- KeyMo
- Stały użytkownik forum
Niestety z tego co mi wiadomo to nie... trzeba czekać do nowego miesiącatomaszbrat pisze:czyli jak mam optimum to wkladam karte do Axesstel MV400 i mam kolejne 7GB transferu?? Sory ale moze żle to wszystko zrozumialem?

- Blido
- Guru bezprzewodowy
Dobrą, prędkość po limicie spada do 64kb/s czyli 8kB/s.KeyMo pisze:po prostu prędkość spada do tych 8 kB/s (nie wiem czy dobrą jednostkę podałem)
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Czyli kolega czarenty6587 oświecił wszystkich, co do transferu, po limicieBlido pisze:Dobrą, prędkość po limicie spada do 64kb/s czyli 8kB/s.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- Stały użytkownik forum
Wreszcie znalazłem możliwość cesji Internetu Orange. Czy mogę zwiększyć abonament w trakcie trwania umowy w starej taryfie a następnie skorzystać z promocji "Wyższe limity w Business Everywhere"? Dzwoniłem do Orange.Zapewniali mnie że wymiana karty na dualną jest możliwa w każdym momencie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Można zmienić taryfę na wyższą, ale oczywiście opłata będzie wyższa, nie będzie się dało powrócić i nie będzie promocji do końca okresu umowy.
-
- Stały użytkownik forum
Czy wymieniają karty na dualne bezproblemowo?
Chyba Patrykowi nie chcieli wymienić.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
Chyba Patrykowi nie chcieli wymienić.
Czy ktoś miał podobny przypadek?
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Mam nadzieję, że w końcu coś się zmieni z tym limitem na lepsze. 3GB w OFP to zdecydowanie za mało.
-
Natomiast w dniu wczorajszym pani na infolinii powiedziała mi, że karta z orange free premium nie będzie działała w mv410 ;( czy ktoś używa takiej kombinacji by mógł mi rzetelnie powiedzieć? bo jeśli chodzi o anydate to oczywiście wątpliwości nie ma.