Huawei E156 nie loguje się do sieci.
Moderator: Moderatorzy
- damned
- Użytkownik forum
Huawei E156 nie loguje się do sieci.
Po raz kolejny mam problem, prawie rutyna...
Słuchajcie czy ktoś z Was miał podobny problem, bo ja mam internet z iPlusa modem huawei e156g i w ogóle nie chce mi złapać sieci.
Siedze sobie w necie i nagle wyskakuje brak połączenia.
Zainstalowałem na nowo oprogramowanie tego managera iPlus i nic, później zainstalowałem od razu zaktualizowaną wersję i też nic, a jeszcze później reinstalację systemu zrobiłem i nic. Jak nie urok to sraka.
Czy mam zgłosić się z tym do salonu Plusa, aha i czy mogę złożyć reklamacje na ten szajs?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-21, 21:21 ]
Zmiana tematu na więcej mówiący o problemie
Słuchajcie czy ktoś z Was miał podobny problem, bo ja mam internet z iPlusa modem huawei e156g i w ogóle nie chce mi złapać sieci.
Siedze sobie w necie i nagle wyskakuje brak połączenia.
Zainstalowałem na nowo oprogramowanie tego managera iPlus i nic, później zainstalowałem od razu zaktualizowaną wersję i też nic, a jeszcze później reinstalację systemu zrobiłem i nic. Jak nie urok to sraka.
Czy mam zgłosić się z tym do salonu Plusa, aha i czy mogę złożyć reklamacje na ten szajs?
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-21, 21:21 ]
Zmiana tematu na więcej mówiący o problemie
Ostatnio zmieniony 2010-02-21, 21:20 przez damned, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E156 nie loguje się do sieci.
A telefon w plusie ma zasięg?damned pisze:Słuchajcie czy ktoś z Was miał podobny problem, bo ja mam internet z iPlusa modem huawei e156g i w ogóle nie chce mi złapać sieci.
Oczywiście, chyba że już jest po 2 letniej gwarancji, oczywiście zakładam że stamtąd go masz.damned pisze:Czy mam zgłosić się z tym do salonu Plusa, aha i czy mogę złożyć reklamacje na ten szajs?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- damned
- Użytkownik forum
Tak, telefon w Plusie ma zasięg, a modem nie.
Mi się wydaje, że ten modem jest jakiś kopnięty, bo ta cała laska z salonu gdzie kupowałem ten modem iPlusa wyciągała z niego kartę nożyczkami.
Mi się wydaje, że ten modem jest jakiś kopnięty, bo ta cała laska z salonu gdzie kupowałem ten modem iPlusa wyciągała z niego kartę nożyczkami.
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Modemy mają z reguły słabszą antenę od telefonu, więc czasem mogą nie mieć zasięgu tam gdzie "na styk" łapie go telefon. Chyba że sygnał w telefonie jest mocny, a mimo to modem nie może znaleźć sieci. Czy modem całkowicie traci zasięg, czy np. tylko 3G, podczas gry EDGE działa normalnie?damned pisze:Tak, telefon w Plusie ma zasięg, a modem nie.
Profesjonalizmdamned pisze:ta cała laska z salonu gdzie kupowałem ten modem iPlusa wyciągała z niego kartę nożyczkami.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- damned
- Użytkownik forum
Kupiłem sobie antenę do modemu i mam zasięg HSDPA
nie rozłącza mi się już i wszystko działa ok 

-
- Początkujący użytkownik forum
Witam.
Od dwóch miesięcy jestem nieszczęśliwym użytkownikiem Play Online.Przez ok. 1 dzień wsz. działało powiedzmy poprawnie, no i zaczęły się schody. Problem polega na tym, że modem nie może zarejestrować się do sieci. Modem był oddany do serwisu - dostałam nowy, została wymieniona też karta sieciowa.Ciekawe jest, że na każdym innym kompie rejestracja następuje bez żadnych problemów (w tym samym miejscu, gdzie stoi mój komp. - zasięg WCDMA/HSDPA - od 3 do 5 kresek). Przeinstalowałam system z Win Xp na MX 8,próbowałam na innych portach USB (łącznie z osobnym koncentratorem USB), ustawienia w biosie sprawdzał mój brat, zaktualizowałam też sterowniki i oprogramowanie w modemie i dalej nic
Dodam jeszcze, że komputer widzi modem.
Proszę, pomóżcie.
Od dwóch miesięcy jestem nieszczęśliwym użytkownikiem Play Online.Przez ok. 1 dzień wsz. działało powiedzmy poprawnie, no i zaczęły się schody. Problem polega na tym, że modem nie może zarejestrować się do sieci. Modem był oddany do serwisu - dostałam nowy, została wymieniona też karta sieciowa.Ciekawe jest, że na każdym innym kompie rejestracja następuje bez żadnych problemów (w tym samym miejscu, gdzie stoi mój komp. - zasięg WCDMA/HSDPA - od 3 do 5 kresek). Przeinstalowałam system z Win Xp na MX 8,próbowałam na innych portach USB (łącznie z osobnym koncentratorem USB), ustawienia w biosie sprawdzał mój brat, zaktualizowałam też sterowniki i oprogramowanie w modemie i dalej nic

Proszę, pomóżcie.
początkujący użytkownik
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wygląda na problem z wydajnością. Możliwe, że za mała wydajność prądowa USB.
Możliwe też, że jakiś problem w managerze.
Próbowałaś włączyć wymuszanie 3G?
Możliwe też, że jakiś problem w managerze.
Próbowałaś włączyć wymuszanie 3G?
-
Jak mam sprawdzić tę wydajność?I jak włączyć wymuszanie 3G?
Ale szybcy tu jesteście
Ale szybcy tu jesteście

początkujący użytkownik
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To tylko da się empirycznie. Czy to na pewno to to przydałby się aktywny HUB USB.Mia pisze:Jak mam sprawdzić tę wydajność?
Domyślam się, że używasz aplikacji Mobile Partner w kolorach Playa.Mia pisze:I jak włączyć wymuszanie 3G?
Wchodzisz w Narzędzia -> Opcje -> Sieć -> Typ sieci -> Tylko WCDMA.
No i zastosuj i ok.
Normalne.Mia pisze:Ale szybcy tu jesteście![]()

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Owszem ale z tymMia pisze:Ale szybcy tu jesteście
już przesadziłaś bo na tym forum tępimy PIRACTWO !!!Mia pisze:Przeinstalowałam system z Win Xp na MX 8

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mia, popatrz jeszcze sobie tutaj:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=161178#161178
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=161178#161178
-
Wymuszenie 3G nie pomogło.
Może jutro uda mi się ściągnąć kogoś do sprawdzenia wydajności.
Za Windowsa(-y) sorki - już nie będę.
A za rady dziękuję:) Będę kombinować dalej.
Może jutro uda mi się ściągnąć kogoś do sprawdzenia wydajności.
Za Windowsa(-y) sorki - już nie będę.
A za rady dziękuję:) Będę kombinować dalej.
początkujący użytkownik