Router do neostrady - jaki wybrać?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kjmn
Początkujący użytkownik forum

Router do neostrady - jaki wybrać?

Post autor: kjmn »

Witam, mam problem, otóż planuję w najbliższych dniach zamówić neostrade, chcę ją podzielić na 2 komputery (stacjonarny kablem i laptop przez WiFi), jednak nie wiem jaki router wybrać.
Telefon mam na starej linii TP, do tego skrzynka do której jest podłączona linia jest z tego co się dowiedziałem w TP dosyć daleko do mojego domu, więc sygnał będzie pewnie słaby. Stąd moje pytanie - jaki router wybrać, żeby nie było problemów jak np. utrata sygnału?
No i fajnie by było gdyby zasięg WiFi był w całym domu - przede wszystkim 1 piętro na którym będzie router plus mile widziany zasięg na parterze :D
Jeśli chodzi o zakres cenowy to mniej więcej do 200zł, no chyba, że będzie trzeba dać wiecej :)

Zastanawiałem się nad tym routerem:
http://allegro.pl/item921669839_tp_link ... a_d2d.html
lecz znalazłem info, że niezbyt daje radę przy słabym sygnale.

Ps. jeśli taki temat już był to przepraszam, używałem wyszukiwarki ale niewiele znalazłem.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Router do neostrady - jaki wybrać?

Post autor: wojteks »

Linksys WAG200G daje radę na słabej linii, Linksys WAG54G2 ale on nie ma anteny zewnętrznej. Tp-Link też powinien sobie poradzić. Nie kupuj wynalazków Pentagrama i D-Linka.
Nie pomagam na PW!
kjmn
Początkujący użytkownik forum

Re: Router do neostrady - jaki wybrać?

Post autor: kjmn »

http://allegro.pl/item920545836_tp_link ... p_d2d.html
A może ten? Z opisów wynika, że dobrze sprawdza się przy słabym sygnale więc chyba da radę :)
ODPOWIEDZ