Restart noki 6230i przy korzystaniu ze skype

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mentryba
Użytkownik forum

Restart noki 6230i przy korzystaniu ze skype

Post autor: mentryba »

Witam.Posiadam iplusa, jako modem używam noki 6230i.Gdy oglądam strony www wszystko jest ok ale gdy zaczne uzywac skype telefon sie restartuje.Wie ktos moze czy mozna na to co zaradzic?
Szadzik
Mistrz bezprzewodowy

Re: Restart noki 6230i przy korzystaniu ze skype

Post autor: Szadzik »

mentryba pisze:Witam.Posiadam iplusa, jako modem używam noki 6230i.Gdy oglądam strony www wszystko jest ok ale gdy zaczne uzywac skype telefon sie restartuje.Wie ktos moze czy mozna na to co zaradzic?
Telefon nie daje sobie rady z transmisją. Na EDGE da się gadać, ale jest to dość uciążliwe. Może antena zenętrzna by pomogła, ale wątpię.
Back to the Future ;)
pecet
Początkujący użytkownik forum

Post autor: pecet »

może zmiana softu by pomogła? <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak może się resetować sam telefon gdy nie wyrabia z transferem, wtedy powinien się też wyłączać gdy sciągasz pliki, słuchasz radia internetowego itp. chyba ma on jakieś wewnętrzne zabezpieczenia przed takimi sytuacjami...mi kiedyś tylko rozłaczało komunikacje przez irde jak za duługo się coś sciągało bez przerwy
N6230 + iPlus = 200kbps max
mentryba
Użytkownik forum

Post autor: mentryba »

pecet pisze:może zmiana softu by pomogła? <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> jak może się resetować sam telefon gdy nie wyrabia z transferem, wtedy powinien się też wyłączać gdy sciągasz pliki, słuchasz radia internetowego itp. chyba ma on jakieś wewnętrzne zabezpieczenia przed takimi sytuacjami...mi kiedyś tylko rozłaczało komunikacje przez irde jak za duługo się coś sciągało bez przerwy

Ale chodzi mi ze jak rozmaiwam przez skypa to duzo wysyla i odbiera na raz a nie tylko odbiera,nie wiem poprostu telefon robi sie bialy i restartuje sie.
pecet
Początkujący użytkownik forum

Post autor: pecet »

hmm a gdzie ten telefon się znajduje gdy jesteś połączony z netem? nie kładź go w ciepłych miejscach.
N6230 + iPlus = 200kbps max
Awatar użytkownika
seboo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: seboo »

6020 i 6021 tez tak maja - poprostu restartuja nie wyrabiajac sie w trybie full duplex - kiedy musza ciagle cos nadawac i wysylac w obie strony i to nie pakiety ACK tylko dane z nominalnie duza predkoscia - tak dzieje sie w skype - nie wiem czy jest to wina softu - mozna probowac cos zmieniac - moze cos pomoze ! - wydaje mi sie ze poprostu elektronika telefonu "nie wyrabia" ! przy takim obciazeniu

metoda polaczenia dowolna BT lub kabel
ODPOWIEDZ