Witam.
Kupiłem niedawno NETGEAR wireless-G 54 ADSL2 + modem router DG834G. Po jednym dniu walki uruchomiłem internet na kompie stacjonarnym jednak nie wiem jak rozprowadzić sygnał na inne komputery droga bezprzewodowa.
Jestem amatorem, laikiem i samoukiem, więc co napisze może być nie kompletne.
*Stacjonarny komp ma XP SP 2, a laptop ma VISTE.
*internet adsl (neostrada)
No i własciwie nie wiem co wiecej podać:) Próbowałem wyszukać jeden drugiego różnymi drogami i w zasadzie udało mi sie tylko "zobaczyć" stacjonarnego na laptopie jednak pomimo podania odpowiedniego hasła WPA (taki wybrałem typ zabezpieczeń) połączenie nadal nie było możliwe.
To może być coś prostego sam nie wiem... gdzies mi sie rzuciło w oczy " nr MACa karty sieciowej" czy coś takiego. Ale nie wiem co to i gdzie to i pewnie najważniejsze-do czeo to potrzebne.
Z góry dzięki za wszelkie rady
NETGEAR konfiguracja sieci bezprzewodowej
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: NETGEAR konfiguracja sieci bezprzewodowej
50kol, nie wiem czemu próbujesz szukać "stacjonarnego" - znaleźć musisz sieć routera. Ze stacjonarką ma to zerowy związek.
-
no tak to chyba to miałem na myśli- sorki
laptop wyszukał ta siec z routera, ale i tak nie wiem co robić.
A mam jeszcze jedno pytanie:
router wydaje sie szybko nagrzewac a ja czasem mam kompa właczonego dośc długo,nawet całą noc, czy ten router to wytrzyma ?
laptop wyszukał ta siec z routera, ale i tak nie wiem co robić.
A mam jeszcze jedno pytanie:
router wydaje sie szybko nagrzewac a ja czasem mam kompa właczonego dośc długo,nawet całą noc, czy ten router to wytrzyma ?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
To może poczytaj linki, które mam w podpisie.50kol pisze:, ale i tak nie wiem co robić.
Ogólnie nagrzewanie się routera jest normalne, a jeśli będzie powodować problemy - reklamuj sprzęt, bo to oznaka wadliwego egzemplarza.router wydaje sie szybko nagrzewac a ja czasem mam kompa właczonego dośc długo,nawet całą noc, czy ten router to wytrzyma ?
-
dzieki
juz biore sie za tutorial
juz biore sie za tutorial