Komputer się wyłancza
Moderator: Moderatorzy
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Komputer się wyłancza
Witajcie
Mam BIG problem z kompem kolegi.Otóż po uruchomieniu systemu po jakichś kilku minutach komp sam się wyłancza.Nie można go nawet przeskanować programem antywirusuowym bo komp po chwili sam się wyłącza i włącza.Co może być przyczyną takiego stanu.Jak to można usunąć.Czekam na wasze opinie.
Mam BIG problem z kompem kolegi.Otóż po uruchomieniu systemu po jakichś kilku minutach komp sam się wyłancza.Nie można go nawet przeskanować programem antywirusuowym bo komp po chwili sam się wyłącza i włącza.Co może być przyczyną takiego stanu.Jak to można usunąć.Czekam na wasze opinie.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Komputer się wyłancza
Tak działał jakiś wirus, już nie pamiętam jak, chyba Sasser.
Musisz poszukać w Googlach coś na ten temat. Była jakaś komenda, która powodowała zatrzymanie odliczania czasu i tym samym wyłączenia. Bo rozumiem, że masz komunikat że komputer zaraz zostanie wyłączony.
A tu wycinek:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=wir ... Szukaj&lr=
a polecenie to: shutdown -a
Musisz poszukać w Googlach coś na ten temat. Była jakaś komenda, która powodowała zatrzymanie odliczania czasu i tym samym wyłączenia. Bo rozumiem, że masz komunikat że komputer zaraz zostanie wyłączony.
A tu wycinek:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=wir ... Szukaj&lr=
a polecenie to: shutdown -a
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
- Jaco
Dzieki BliSki.Nie ma żadnego komunikatu.Po prostu chodzi chodzi i sam się wyłącza bez żadnych komunikatów.Podejrzewam że może coś się nagrzewa i jak się przegrzeje to komp się wyłącza.Bo po ponownym uruchomieniu to zdąży tylko dla przykładu otworzyć Winampa i koniec.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
No ale to już ma mało wspólnego z internetem....Jaco pisze:Podejrzewam że może coś się nagrzewa
Najlepsze wyjście to zadanie tego pytania na jakimś forum o kompach.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Jaco
BliSki dzięki i za tyle info.Może problem leży w zasilaniu.To rzeczywiście nie jest problemem internetowym.
- JK
- Stały użytkownik forum
Nie ma to wiele wspólnego z tematyką tego forum ale odpowiem.
Miałem kiedyś taki problem ze świeżo złożonym komputerem. Podmieniałem kolejno wszystkie elementy ale nic nie pomagało. Okazało się w końcu, że był uszkodzony włącznik (miał zbyt mały opór gdy nie był wciśnięty).
Spróbuj po uruchomieniu komputera odłączyć włącznik od płyty głównej (zakładam, że nie jest to laptop).
Miałem kiedyś taki problem ze świeżo złożonym komputerem. Podmieniałem kolejno wszystkie elementy ale nic nie pomagało. Okazało się w końcu, że był uszkodzony włącznik (miał zbyt mały opór gdy nie był wciśnięty).
Spróbuj po uruchomieniu komputera odłączyć włącznik od płyty głównej (zakładam, że nie jest to laptop).
N6230 + AXF-15S + MBC-15S + ATK-20 + BT = 200 kb/s -> 32 kb/s (iPlus)
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Jaki masz zasilacz ? I posprawdzaj wszystkie radiatory na procku, karcie czy się dobrze trzymają. Miałem tak ostatnio i radiator od karty wyleciał z bolca i sie nagrzewała i restart kompa był.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

- sardo nunspa
- Stary wyga bezprzewodowy
To może być walnięta pamięć RAM, ale nie tak na amen tylko troszkę „trącona”. Ja tak miałem ze 4 lata temu. Włączałem kompa i nic – dopiero po jakichś 15 min sam się włączał, wieszały się filmy divx, w pewnych momentach i inne cuda nie widy. Com się umyślał, wymieniłem zasilacz, instalowałem jakieś atyfreeze do divx. Z czasem „pogarszało”Jaco pisze:po chwili sam się wyłącza i włącza.Co może być przyczyną takiego stanu.Jak to można usunąć.Czekam na wasze opinie.

Latka lecą...
- Jaco
Problem już rozwiązany.Otóż po zdjęciu obudowy i po dociskaniu wszelkich połączeń komp wystratował jak zwykle.Ale jeden z wiatraków nie kręcił się.Jak go pacnołem palcem w ruch komp chodził z 3 godz i nie wyłączał się.Przy następnych rozruchach już sam zaczyna się kręcić.Może jakiś chochlik tam siedział i go trzymał
.Bynajmniej już po problemie.Dziękuję za wszystkie sugestie.