Witam jestem tu nowy rozglądałem się po forum ale tego nie znalazłem
Mój modem podczas próby połączenia z modemem nie widzi karty sim trzeba się trochę namęczyć żeby go odpalić
Czy to problem oprogramowania czy jakaś usterka techniczna??
Anydata 635wa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Anydata 635wa
Jakiego używasz programu do nawiązywania połączenia?bedboy pisze:Czy to problem oprogramowania czy jakaś usterka techniczna??
-
- Początkujący użytkownik forum
Używam oprogramowania "Easy Wireless Network" dołączone przez orange do modemu problem zaczął występować po pewnym czasie na 2 komputerach
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Najłatwiej jest sprawdzić kartę na innym modemie, najlepiej w salonie Orange'a.
Zakładam, że styki modemu i karty są czyste?
Czytając forum były opisywane problemy z kartami. Podobno Orange bez problemu je wymienia.
W innym miejscu forum pytałeś o stabilność CDMA. Z mojego doświadczenia wynika, że jest to bardzo dobra technologia. W przypadku CDMA Orange w porównaniu z CDMA Sferii ma ona wyraźnie większy zasięg z uwagi na niższą częstotliwość nadawania. Ma to także odniesienie do technologii GSM/UMTS. Ale oczywiście wszystko zależy od warunków lokalnych w jakich się znajdujesz.
Zakładam, że styki modemu i karty są czyste?
Czytając forum były opisywane problemy z kartami. Podobno Orange bez problemu je wymienia.
W innym miejscu forum pytałeś o stabilność CDMA. Z mojego doświadczenia wynika, że jest to bardzo dobra technologia. W przypadku CDMA Orange w porównaniu z CDMA Sferii ma ona wyraźnie większy zasięg z uwagi na niższą częstotliwość nadawania. Ma to także odniesienie do technologii GSM/UMTS. Ale oczywiście wszystko zależy od warunków lokalnych w jakich się znajdujesz.