[problem] linksys wrt54gc v3 i problem z konfiguracja na w
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[problem] linksys wrt54gc v3 i problem z konfiguracja na w
Witam, jestem juz zalamany instalacja.
W trakcie instalacji routera wrt54gc v3 przy ustawieniu na PPPoE i wpisaniu mojego loginu i hasła na koniec jest brak łacznosci z internetem nie wiem w czym problem?
Na tej stronie
http://autopatcher.pol.pl/art.php?31,ko ... imax+netia
Tak ustawilem modem voice gateway jak pisze i dalej nie ma internetu
moze to wina zlej instalacji z brakiem sygnalu routera na samym poczatku jak wyzej.
Prosze bardzo o pomoc
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-11, 20:03 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Zapoznaj się z Regulaminem i Netykietą, za posty niezgodne z regulaminem będzie ostrzeżenie.
W trakcie instalacji routera wrt54gc v3 przy ustawieniu na PPPoE i wpisaniu mojego loginu i hasła na koniec jest brak łacznosci z internetem nie wiem w czym problem?
Na tej stronie
http://autopatcher.pol.pl/art.php?31,ko ... imax+netia
Tak ustawilem modem voice gateway jak pisze i dalej nie ma internetu
moze to wina zlej instalacji z brakiem sygnalu routera na samym poczatku jak wyzej.
Prosze bardzo o pomoc
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2010-02-11, 20:03 ]
Zapoznaj się z Regulaminem i Netykietą, za posty niezgodne z regulaminem będzie ostrzeżenie.
Ostatnio zmieniony 2010-02-11, 20:02 przez mismin, łącznie zmieniany 1 raz.
mismin
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: [problem] linksys wrt54gc v3 i problem z konfiguracja na w
Co ustawiłeś? VG się nie ustawiamismin pisze:tak ustawilem modem voice gateway jak pisze

Napisz jakoś po ludzku to coś poradzimy. I zajrzyj do linku w moim podpisie.prosze bardzo o pomoc
-
oczywiscie voice gatewaya nie ustawialem tylko zapialem tak jak to wyglada na linku
i pokazywalo ze nie ma polaczenia z netem a nie wiem czy cos trzeba zmieniac z ip ?
[ Dodano: 2010-02-11, 23:33 ]
probuje ale nic jak odlacze kabel od routera i dam spowrotem do kompa i wpisze poprawne dane do pppoe z loginem i haslem to net od razu sie zalaczy
[ Dodano: 2010-02-11, 23:35 ]
Po podłączeniu i ustawieniu wszystkiego jak trzeba musimy się zalogować na router
ale nie idzie wejsc wczesniej szlo wejsc .
i pokazywalo ze nie ma polaczenia z netem a nie wiem czy cos trzeba zmieniac z ip ?
[ Dodano: 2010-02-11, 23:33 ]
probuje ale nic jak odlacze kabel od routera i dam spowrotem do kompa i wpisze poprawne dane do pppoe z loginem i haslem to net od razu sie zalaczy
[ Dodano: 2010-02-11, 23:35 ]
Po podłączeniu i ustawieniu wszystkiego jak trzeba musimy się zalogować na router
ale nie idzie wejsc wczesniej szlo wejsc .
mismin
-
Po prawidłowym podłączeniu routera do Voice Gateway i komputerów do routera otwieramy stronę zarządzania Linksysem. W pasku adresu przeglądarki wpisujemy: 192.168.1.1. Jeśli pojawi się pytanie o nazwę użytkownika i hasło do administracji routera wpisujemy i hasło i użytkownika: admin
tylko jest problem strona <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie nie chce otworzyc pisze brak Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem 192.168.1.1.
jak podlacze net i kabel z routeraz do kompa wyskakuje '
Serwer 192.168.1.1 zbyt długo nie odpowiada.
# Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
# Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
# Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. jak odlacze kabel internetowy i wepne spowrotem do kompa net dziala bez zarzytu czy jest jakis problem z routerem ???
tylko jest problem strona <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> sie nie chce otworzyc pisze brak Firefox nie może nawiązać połączenia z serwerem 192.168.1.1.
jak podlacze net i kabel z routeraz do kompa wyskakuje '
Serwer 192.168.1.1 zbyt długo nie odpowiada.
# Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
# Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
# Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem. jak odlacze kabel internetowy i wepne spowrotem do kompa net dziala bez zarzytu czy jest jakis problem z routerem ???
mismin
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
mismin, zapewne jest problem z konfiguracją twojego komputera. Masz może jakiś inny pod ręką (laptopa, cokolwiek)? Bo podejrzewam, że konieczne może być usunięcie ustawionego połączenia PPPoE z komputera.
-
usunięcie ustawionego połączenia PPPoE z komputera który działa bez routera jak jest wpięte bezpośrednio nic nie daje
mismin
- Blido
- Guru bezprzewodowy
mismin, czy kiedy odłączyłeś zestaw Wimaksa od komputera i podłączyłeś do routera odłączyłeś go od zasilania? Ja raz zaniedbałem tą konieczność przy przełączaniu swojego zestawu z Ery i również nie chciał się połączyć przez router. Po odłączeniu terminala od prądu na kilka minut i ponownym podłączeniu działał już prawidłowo, router nawiązywał połączenie PPPoE.
-
Tak zrobiłem i nic dalej błąd logowania na server PPPoE.
Nawet zmieniałem Starting IP na 192.168.1.100 pózniej na
192.168.1.2
a Local IP mam 192.168.1.1
Operating Mode tez próbowałem z Gateway na Router i tez klapa. Nie łaczy się.
Nawet zmieniałem Starting IP na 192.168.1.100 pózniej na
192.168.1.2
a Local IP mam 192.168.1.1
Operating Mode tez próbowałem z Gateway na Router i tez klapa. Nie łaczy się.
Ostatnio zmieniony 2010-02-15, 17:37 przez mismin, łącznie zmieniany 1 raz.
mismin
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Chwila, jak konfigurowałeś router jak nie możesz się połączyć?
-
wiem ze ten linksys wrt54gc nie chodzi w neti wimax teraz tylko pytanie jaki model routera mam miec zeby to chodzilo ,wiem ze ma byc bez modemu
A jaki powinienem posiadać jutro mam jechać do sklepu go oddać i wymienić na inny a nie wiem na jaki model?
w sklepie są takie modele :jak nie beda pasowac to poradzcie sprzedawca odda pieniadze
1. Router bezprzewodowy +modem Dynamode R-ADSL-C4W-G2
2. Router bezprzewodowy Linksys WRT54G2-EE 0309
3. Router bezprzewodowy + modem Linksys WAG54G2-EE
4. Router bezprzewodowy Linksys WRT160N-EE 0641
lub w innym sklepie jest taki:
Router WRT54GL Linksys WIFI DD-WRT TOMATO
czytałem ze powinien zadziałać
proszę napiszcie czy będzie pasował jakiś model od nich ?
komputer będzie kablowo podpięty a tuner satelitarny bezprzewodowo bo
mam również zakupiony Access Point Linksys Wap 11 bo chciałbym również podpiąć bezprzewodowo tuner satelitarny
A jaki powinienem posiadać jutro mam jechać do sklepu go oddać i wymienić na inny a nie wiem na jaki model?
w sklepie są takie modele :jak nie beda pasowac to poradzcie sprzedawca odda pieniadze
1. Router bezprzewodowy +modem Dynamode R-ADSL-C4W-G2
2. Router bezprzewodowy Linksys WRT54G2-EE 0309
3. Router bezprzewodowy + modem Linksys WAG54G2-EE
4. Router bezprzewodowy Linksys WRT160N-EE 0641
lub w innym sklepie jest taki:
Router WRT54GL Linksys WIFI DD-WRT TOMATO
czytałem ze powinien zadziałać
proszę napiszcie czy będzie pasował jakiś model od nich ?
komputer będzie kablowo podpięty a tuner satelitarny bezprzewodowo bo
mam również zakupiony Access Point Linksys Wap 11 bo chciałbym również podpiąć bezprzewodowo tuner satelitarny
mismin
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Modem ADSL ci do niczego nie potrzebny.
WRT54GL + Tomato działa na pewno, sam tak korzystałem kawał czasu. Ale WRT54GC też powinien działać.
WRT54GL + Tomato działa na pewno, sam tak korzystałem kawał czasu. Ale WRT54GC też powinien działać.
Troszkę archaizm.mismin pisze:mam również zakupiony Access Point Linksys Wap 11
-
Dzwoniłem do działu technicznego netii i konfigurowałem z nimi go 30 min. I żadne ustawienia nie przeszły więc dali mi telefon do infolinii technicznej Linksys-a gdzie tez mi powiedzieli ze raczej nie pójdzie skoro netia tez nie potrafiła go skonfigurować.
Poradzili mi ze mam miec router bez modemu i z wejściem i wyjściem Ethernet a ten model wrt54gc go nie miał tylko 4 wyjścia Ethernet i wejście internet bo w dziale technicznym nie miał informacji jaki router będzie dobry dla wimax od nich z voice gatewayem .
A ten Access point linksys wap11 to dobry czy nie ? Powiedzieli że się na min połączę bezprzewodowo z routerem .
[ Dodano: 2010-02-16, 00:08 ]
Czyli muszą mi oddać kasę za router wrt54gc i nic nie brać skoro z ich sklepu żaden nie pasuje i wtedy kupić ten WRT54GL + Tomato?
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-02-16, 08:38 ]
Poradzili mi ze mam miec router bez modemu i z wejściem i wyjściem Ethernet a ten model wrt54gc go nie miał tylko 4 wyjścia Ethernet i wejście internet bo w dziale technicznym nie miał informacji jaki router będzie dobry dla wimax od nich z voice gatewayem .
A ten Access point linksys wap11 to dobry czy nie ? Powiedzieli że się na min połączę bezprzewodowo z routerem .
[ Dodano: 2010-02-16, 00:08 ]
Czyli muszą mi oddać kasę za router wrt54gc i nic nie brać skoro z ich sklepu żaden nie pasuje i wtedy kupić ten WRT54GL + Tomato?
[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-02-16, 08:38 ]
Ostatnio zmieniony 2010-02-16, 08:37 przez mismin, łącznie zmieniany 1 raz.
mismin
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Oczywiście, że ma. WAN Ethernet i 4x LAN Ethernet. Ja obstawiam jednak jakiś błąd konfiguracyjny lub wadliwy firmware.mismin pisze:a ten model wrt54gc go nie miał tylko 4 wyjścia Ethernet i wejście internet
-
Jestem już lekko zdołowany, dziś po raz kolejny konfigurowałem linksysa wrt54gc v3 z technikiem neti i nic. Dodatkowo zadzwoniłem do serwisanta technicznego routerów i tez próbowaliśmy się połączyć ale bez skutku i był nawet aktualizowany firmware w linksysie z 1.00.11 na nowszy 1.00.14.
Czy ten linksys wrt 54gc w końcu pasuje do neti wimax, z modemem voice gateway droga radiowa? Czy kupic jakiś inny router z modemem i wywalić voice gatewaya i podpiac bezposrednio do kabla z radiówki ?
Czy ten linksys wrt 54gc w końcu pasuje do neti wimax, z modemem voice gateway droga radiowa? Czy kupic jakiś inny router z modemem i wywalić voice gatewaya i podpiac bezposrednio do kabla z radiówki ?
Ostatnio zmieniony 2010-02-16, 21:32 przez mismin, łącznie zmieniany 1 raz.
mismin
-
Dział techniczny niewiele wie -zależy od konkretnego człowieka.
Od paru dni stałem przed wyborem routera
Pomoc techniczna Netii *88 zaleciła kupno WRT54G lub DI-524, 542.
W sklepie SFERIS sprzedawca twierdził, że nie uda mi się . Próbował u jakiegoś klienta to robić i tylko dziwne sztuczki pozwoliły na działanie. Twierdził, że Netia WiMax ma jakiś dziwny protokół. Nic nie kupiłem, bo jak ma nie działać...
W sklepie VOBIS mieli z podobnych nazw tylko WRT54GH-EU i taki dziś kupiłem. Nie mieli pojęcia czy zadziała, nie będzie możliwości zwrotu rozpakowanego -moje ryzyko. Chciałem bez WiFi, ale takich już nie sprzedają:-(
Wiele godzin walki, by w ogóle go zainstalować. Program instalacyjny z płyty CD nie był w stanie go zainstalować w systemie Windows XP, mimo wielokrotnego powtarzania, resetowania wszystkiego wokół.
Zniechęcony,bez nadziei, spróbowałem zainstalować router w Windows 7 64 bit (PC-t ma 2 systemy na różnych dyskach) i mu dość gładko wykrywanie routera poszło.
Sieć lokalna pojawiła się. Internetu nie było, nie było miejsca na wpisanie haseł, MAC itp.
Po wybraniu PPPoE (domyślnie jest automat DHCP i nie działa), wprowadzeniu loginu i hasła z Netii internet ruszył.
Po ponownym uruchomieniu PC-ta pod Windows XP router już był widziany (bez kolejnej instalacji).
Ki diabeł i co było praprzyczyną nie mam pojęcia. Może to , że wcześniej PC-t był używany bez routera i coś tam się poustawiało, czego Windows XP zmienić nie umie, a Windows 7 umiał?
Długo opisywałem, bo może Twój problem będzie podobny i z innego komputera da się go aktywować.
Od paru dni stałem przed wyborem routera
Pomoc techniczna Netii *88 zaleciła kupno WRT54G lub DI-524, 542.
W sklepie SFERIS sprzedawca twierdził, że nie uda mi się . Próbował u jakiegoś klienta to robić i tylko dziwne sztuczki pozwoliły na działanie. Twierdził, że Netia WiMax ma jakiś dziwny protokół. Nic nie kupiłem, bo jak ma nie działać...
W sklepie VOBIS mieli z podobnych nazw tylko WRT54GH-EU i taki dziś kupiłem. Nie mieli pojęcia czy zadziała, nie będzie możliwości zwrotu rozpakowanego -moje ryzyko. Chciałem bez WiFi, ale takich już nie sprzedają:-(
Wiele godzin walki, by w ogóle go zainstalować. Program instalacyjny z płyty CD nie był w stanie go zainstalować w systemie Windows XP, mimo wielokrotnego powtarzania, resetowania wszystkiego wokół.
Zniechęcony,bez nadziei, spróbowałem zainstalować router w Windows 7 64 bit (PC-t ma 2 systemy na różnych dyskach) i mu dość gładko wykrywanie routera poszło.
Sieć lokalna pojawiła się. Internetu nie było, nie było miejsca na wpisanie haseł, MAC itp.
Po wybraniu PPPoE (domyślnie jest automat DHCP i nie działa), wprowadzeniu loginu i hasła z Netii internet ruszył.
Po ponownym uruchomieniu PC-ta pod Windows XP router już był widziany (bez kolejnej instalacji).
Ki diabeł i co było praprzyczyną nie mam pojęcia. Może to , że wcześniej PC-t był używany bez routera i coś tam się poustawiało, czego Windows XP zmienić nie umie, a Windows 7 umiał?
Długo opisywałem, bo może Twój problem będzie podobny i z innego komputera da się go aktywować.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Zadziała każdy router z gniazdem wan ethernet i możliwością ustawienia PPPoE chyba już nie ma takich co tak podstawowej rzeczy nie mają.Jan_61 pisze:Pomoc techniczna Netii *88 zaleciła kupno WRT54G lub DI-524, 542.
Tych płyt cd powinni zabronić. Router konfiguruje się podłączając kablem do kompa i w przeglądarce (mimo wszystko najlepiej IE) wpisując domyślny adres IP routera.Jan_61 pisze:Wiele godzin walki, by w ogóle go zainstalować. Program instalacyjny z płyty CD nie był w stanie go zainstalować w systemie Windows XP, mimo wielokrotnego powtarzania, resetowania wszystkiego wokół.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Witam
Temat już nie aktualny po wielu próbach nic nie zdziałali ,jak padł internet zadzwoniłem po serwisantów którzy naprawili net i linie telefoniczna i od razu poprosiłem o sprawdzenie routera linksysa wrt54gc v3 i o dziwo chłopcy spisali się na medal i wszystko hula na ustawieniu pppoe .
Widocznie ci co siedzą w technicznym nie wiedza za wiele tylko trzeba dzwonić osobiście po serwisantów bo przez telefon raczej rzadko pomogą.
Temat już nie aktualny po wielu próbach nic nie zdziałali ,jak padł internet zadzwoniłem po serwisantów którzy naprawili net i linie telefoniczna i od razu poprosiłem o sprawdzenie routera linksysa wrt54gc v3 i o dziwo chłopcy spisali się na medal i wszystko hula na ustawieniu pppoe .
Widocznie ci co siedzą w technicznym nie wiedza za wiele tylko trzeba dzwonić osobiście po serwisantów bo przez telefon raczej rzadko pomogą.
mismin