Witam
Mam pytanie. Potrzebuje informacji na temat jak zrobić coś takiego by działał internet poprzez połączenie telefonu z komputerem. Wiem że tak się da bo mój znajomy tak miał lecz on nie pamięta jak to się robiło, podobno potrzebny jest telefon z aktywowanym pakietem internetowym, następnie łączy się go z komputerem i w komputerze też się coś ustawia no i można śmigać na GG bo z tego co wiem to reszta strasznie dużo mb ciągnie a mi chodzi tylko o to żeby GG chodziło Proszę o pomoc i o wyjaśnienie mi tego. Telefony jakie mam do dyspozycji to SE K550i - nie wiem czy w nim tak można, jeśli nie to proszę mi napisać jaki jest odpowiedni to sobie po prostu zakupie czy skręce od kogoś.
Zainstaluj sobie sterowniki od tego telefonu, żeby był rozpoznawany jako modem, podłącz go do komputera poprzez kabel USB, i łącz się z siecią, np. przez PC Suite. Pamiętaj, aby ustawić telefon w trybie "Tryb Telefon", bo wtedy telefon będzie mógł działać jako modem.
Ostatnio zmieniony 2010-02-26, 12:08 przez sp6huk, łącznie zmieniany 1 raz.
No ok a potem jakaś konfiguracja w telefonie czy coś ?? Ile to pobiera z konta i w ogóle jak sie dowiedzieć jakie są koszta tego wszystkiego. Mam numer w erze abonament i plus karta. Co lepsze ?
Musisz sprawdzic cennik.
Do netu z komorki najlepiej teraz wypada mbankmobile(pakiet 100mb za 5 pln), playonlione na karte(ale tylko w zasiegu macierzystym playa).
Wszystko jeszcze zalezy jak czesto bedziesz korzystal z mobilnego internetu, no i jak duzo danych bedziesz pobieral/wysylal.
To ma służyć tylko do używania GG a z tego co wiem to ciągnie bardzo malutko Czyli musze wejść na strone operatora albo sie przejechać do nich i dowiedzieć jaki będzie koszt i wykupić pakiet i wszystko powinno śmigać jak podłącze tela przez kabe,l odpale PC SUITE i uaktywnie pakiet tak ?? 0 konfiguracji jakiejkolwiek w komputerze czy coś ??
Spytaj w erze ile kosztuja pakiety internetowe dla twojej taryfy.
Albo sprawdz Eboku.
Jesli bedziesz korzystal z karty innego operatora, bedziesz musial zmienic ustawienia polaczenia internetowego w telefonie, albo dodac dodatkowy profil.