Witam
Probowałem wgrac dashboard znaleziony dzieki forum do ww. modelu, który jako jedyny obsługuje kody USSD ale niestety pokazuje mi błąd "Error code: 2 The data card cannot be found"
Macie może jakies sugestie ?
Aby było jasne, modem działa mi całkowicie poprawnie i nie mam z nim problemów. Chciałbym miec po prostu bardziej profesjonalne oprogramowanie w nim
Twix pisze:XP używam przez VMware Fusion wiec mam taką możliwość.
Przez VMware nie zadziała, musisz mieć kogoś z XP zainstalowanym normalnie.
Przez wyłączenie oprogramowania należy rozumieć wyłączenie programu który zestawia połączenie (Mobile Connect/Mobile Partner i podobne).
wojteks pisze:Przez VMware nie zadziała, musisz mieć kogoś z XP zainstalowanym normalnie.
Przez wyłączenie oprogramowania należy rozumieć wyłączenie programu który zestawia połączenie (Mobile Connect/Mobile Partner i podobne).
Mało znam osob z XP. Jesli dana osoba jeszcze nie ma zainstalowanego oprogramowania to w czym problem ? Dlaczego pod wirtualnym XP nie ??
Twix pisze:Jesli dana osoba jeszcze nie ma zainstalowanego oprogramowania to w czym problem ?
Po włożeniu modemu oprogramowanie się zainstaluje (sterowniki muszą sie zainstalować) i prawdopodobnie zostanie aktywne w pasku zadań/autostarcie. Więc trzeba je wyłączyć.
Twix pisze:Mało znam osob z XP
Musisz takiego kogoś znaleźć ewentualnie z Windows 7 zrobic próbę (e220 udało mi się przeprogramować pod Windows 7 32bity).
wojteks pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font> Musisz takiego kogoś znaleźć ewentualnie z Windows 7 zrobic próbę (e220 udało mi się przeprogramować pod Windows 7 32bity).
Udało sie, jednak 1 sprawa mnie dziwi. Fakt oprogramowanie teraz obsługuje kody USSD ale w ogole nie widze softu pod Mac OS X, tylko pliki dla Windows. Srednio bedzie mi do smiechu jesli nagle bede potrzebował przeinstalowac system itp. ...
wojteks pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Musisz takiego kogoś znaleźć ewentualnie z Windows 7 zrobic próbę (e220 udało mi się przeprogramować pod Windows 7 32bity).
Pod dashboardem, ktpry obsługuje USSD, ktory powinien miec też soft dla Mac jako autorun, pokazuje mi sie tylko soft dla Windows. Why ?
Trzeba szukać wersji dashboardu pod MACa albo uniwersalnego MAC/Windows.
Skoro się udało to napisz dla potomnych jak to zrobiłeś.
Nic szczególnego. Po porstu pod Windowsem zainstalowałem soft, ktory miałem na modemie, a pozniej wyłaczenie programu zainstalowanego i wgranie nowego Sel w tym, że pod MaC OS X nie widziałem z USSD