Play Online na kartę przez telefon z HSDPA

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tommy04
Początkujący użytkownik forum

Play Online na kartę przez telefon z HSDPA

Post autor: Tommy04 »

Witam,
planuje wykorzystać swój telefon komórkowy (Sony Ericsson W910i) do internetu mobilnego. Pierwsza myśl - Play Online z racji oferty. Wydawało mi się oczywiste, że w moim telefonie wszystko będzie ok, ponieważ obsługuje on HSDPA 2100. Zadzwoniłem jednak do biura obsługi Play i pani konsultantka stwierdziła, że to niemożliwe. Kiedy spytałem dlaczego stwierdziła, że karty SIM Play Online obsługują tylko modemy. Z jednej strony wydaje mi się to absurdalne, ale może faktycznie Play ma jakieś blokady co do takich rozwiązań?
Zakładając sytuację, że to jednak prawda to może doradzicie jakieś inne rozwiązanie? Czy jakaś sieć oferuje w miarę korzystną ofertę? Mi jedynie wpadły w oko pakiety Plusa w ofercie na kartę lub w mixie np. 500 MB za 35 zł, chociaż do oferty Play to niestety i tak bardzo daleko.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Play Online na kartę przez telefon z HSDPA

Post autor: ja.michal »

No to Pani jakaś niegramotna. ;)
Będzie Ci działać Play Online w telefonie z tym, że tylko w sieci macierzystej Play. Poza zwyczajnie nie będzie zasięgu.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

Powiedz gdzie mieszkasz, sprawdzi się, czy jesteś w zasięgu sieci macierzystej Play'a.
Tommy04

sp6huk pisze:Powiedz gdzie mieszkasz, sprawdzi się, czy jesteś w zasięgu sieci macierzystej Play'a.
Kwestia zasięgu sprawdzona. Wszystko gra ;).
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

To kupuj Play Online i działaj, bez problemów powinno śmigać na twoim telefonie.
Tommy04

Super, bardzo się cieszę ;).
ODPOWIEDZ