Witam
Mam takie pytanie otoz aktualnie uzywam anteny TetraAnt 2_19_20_RSLL podlaczonej do ovislinka 5460 do odbioru neta a do rozsylu po domu ovislinka 5470 ,przy przegladaniu allegro natknąłem sie na ten wynalazek nanostation I tu moje pytanie :Jakby wywalic ta antene i jednego ovislinka i zastapic go tym nanostation oczywiscie w 2,4 ghz Zda to lepszy egzamin?Dodam iz Ap z ktorego mam neta jest ok.1 km po drodze troszke drzew a i tak mam neta 12 mb/s
Czy to nie beda pieniadze w bloto wyrzucone?
Poprostu chce w jakis sposob zmniejszyc ilosc kabli i urzadzen w moim pokoju:)I oczywiscie zlikwidowac tego kolosa(antene)
Nanostation a antena antena TetraAnt 2_19_20_RSLL
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: Nanostation a antena antena TetraAnt 2_19_20_RSLL
Jakiej długości jest kabel antenowy łączący AP z anteną? Główną zaletą nanostation jest brak strat sygnału na kablu - ponieważ jest to AP zintegrowane z anteną.PapaSmerf82 pisze:Jakby wywalic ta antene i jednego ovislinka i zastapic go tym nanostation oczywiscie w 2,4 ghz Zda to lepszy egzamin?
-
- Stały użytkownik forum
Sorki za "szybka odpowiedz"
Kabel ma 2 metry
Kabel ma 2 metry
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Na kablu takiej długości straty są nikłe, dlatego myślę że w tym wypadku kupno Nanostation będzie marnotrawieniem pieniędzy. Praktycznie nic nie zyskasz na jego instalacji.PapaSmerf82 pisze:Kabel ma 2 metry