Zasięg usługi
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Zasięg usługi
Witam. Obecnie jestem użytkownikiem iPlusa, jednak nie jestem zadowolony z tej usługi. Próbowałem założyć Neostrada ale ponad roczne użeranie się z telekomuną nie przyniosło żadnego efektu (brak możliwości technicznych). Postanowiłem sprawdzić Orange Freedom PRO ale jako, że jestem laikiem nie wiem czy usługa obejmie mnie zasięgiem. Mieszkam w Wilimach, małła miejscowość w woj. Warmińsko-Mazurskim. Na mapce zasięgu Orange w Wilimach nie ma CDMA ale w sąsiednich miejscowościach tak. Czy jest szansa na CDMA w moim przypadku? Może z jakąś dobrą antena.
- sp6huk
- Guru bezprzewodowy
Re: Zasięg usługi
Na moje oko powinno działać u Ciebie CDMA z Orange. Ale, która ze stacji bazowych już działa to trudno stwierdzić. W okolicy są 3 pozwolenia na uruchomienie stacji bazowych CDMA, w Bredynkach (~13 KM), Kromerowie (~6,5 KM) oraz Jezioranach (~11 KM). Proponuję Ci wziąć usługę na okres próbny 30 dni, jeżeli działanie nie będzie zadawalające, to poniesiesz tylko koszty aktywacji. Zawsze można kupić dobrą zewnętrzną antenę kierunkową, kiedy moc sygnału nie będzie wystarczająco dobra np. TAKA antena.