![:]](./images/smilies/splash.gif)
Podstawowa kwestia to uwarunkowania związane z rzeźbą terenu i konfiguracją stacji bazowej.
Nie mogę znaleźć na mapie Polski miejscowości o nazwie metin2 - może nas uświadomisz,jaki to powiat/gmina ?
Moderator: Moderatorzy
Powalająca odpowiedźKwako pisze:Option globetrotter
OK, ale zrób tak jak proponowałemKwako pisze:jak się loguje do neta łapie mi 3G na 3 sekundy nie raz więcej sekund i później przerzuca mnie na EDGE
Pisz proszę pełnymi zdaniami, jeżeli potrafisz. Domyślam się, że masz telefon, ale jaki to jest model ?Kwako pisze:mam
To jest Option iCON GlobeSurfer, a nie Globetrotter, i do tego ma HSDPA do 1,8 Mb/s, więc będziesz miał ograniczone pole manewru. Przydałoby się wymienić modem na coś lepszego,Kwako pisze:to ten modem
No to lipa niestety, ten telefon nie obsługuje UMTSKwako pisze:motorola l6
Widzę, że nie rozumiesz co do Ciebie piszę. Twój telefon nie działa w 3G !!!. Poszukaj, znajdź inny telefon, podaj mi jego model, a ja Ci powiem czy działa w 3G,Kwako pisze:Ok sprawdzę jutro czy telefon będzie łapać 3G.
Będziesz działał nadal na EDGE'u, albo zmienisz operatora na innegoKwako pisze:Jak nie będzie łapać to co wtedy?
A mogłeś połaczyć się z siecią, przeglądać WWW itp. ?Kwako pisze:sprawdziłem na innym telefonie i łapie mi 3G
Toż zaproponowałem jużKwako pisze:to zaproponuj taką antenę będę wdzięczny
Modem ten nie współpracuje z żadną anteną zewnętrzną. Jest to informacja z serwisu do którego oddałem modem na gwarancji...luk-74 pisze:wracajac do tematu modemu huawei e 1820 i niedzialania anteny zewnetrznej... czy komus zaczelo w koncu dzialac? zmierzalem go kupic (w plusie) i wazne jest dla mnie czy antena zewetrzna bedzie dzialac.
Nie no ich prawnicy muszą mieć czas żeby wykombinować jak tu się sianem wykręcić.jerk1 pisze:Wszyscy wiedzą o tej wadzie, tylko oni muszą to przez miesiąc sprawdzać.
WRT54G3GV2 2 gniazda do modemu (niektóre potrzebują podwójnego zasilania, jak by nie można było tego w takim routerze załatwić większym prądem na jeden port, ale dobrze) a 3 gniazdo jest "for future use" czyli jeśli opracują na niego openWRT to będą 3 gniazda do dysków drukarek itp. A do tego PCMCIA do modemu. Niestety sprzęt mało popularny i nikt tym się zająć nie chce. Do tego dość mało wydajny jest, kiedy to TPlink potrafi za 200zł zrobić router z procesorem ponad 400MHz i oczywiście usb.luk-74 pisze:natknalem sie na jeden router 3g (nie pamietam nazwy) z 3ema gniazdami usb
Ja oddalem swoj do serwisu, lada dzien powinien wrocic (zapewne wymineniony na inny ale nadal niesprawny), oddam go jeszcze 2 razy a potem będę żądał zwrotu kasy za towar niezgodny z umową.kremi1 pisze:Moze ktos napisac jak sie zakonczyla "wojna" z Plusem , czy ktos wywalczyl wymiane na inny modem ? mam na mysli zupelnie innej firmy .