Kary za zniesławiające posty na forach internetowych

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Kary za zniesławiające posty na forach internetowych

Post autor: wojteks »

Niezupełnie związany z tematyką forum ale odnoszący się i ważny dla osób które narzekają na operatorów
Przedsiębiorcy – zarówno ci mali, jak i więksi – coraz częściej padają ofiarą działań swoich rynkowych konkurentów, bądź niezadowolonych klientów, którzy w akcie "zemsty" rozpowszechniają obraźliwe lub kłamliwe informacje na temat jakości świadczonych usług, sposobu działania czy legalności funkcjonowania lub składają doniesienia do prokuratury. O ile do złości i frustracji ma prawo każdy, o tyle każdy też musi liczyć się ze swoimi słowami i konsekwencjami, jakie się z nimi wiążą

Źródło:
http://interia360.pl/artykul/50-tys-za- ... orum,31840
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Kary za zniesławiające posty na forach internetowych

Post autor: krystianb »

Sory co to za artykuł:
Sklep internetowy nie wysłał ci towaru, za który zapłaciłeś? Czujesz, że jakaś firma cię oszukała i chcesz wszystkim powiedzieć, że masz do czynienia z oszustami? Uważaj – zanim napiszesz coś w Internecie lub pobiegniesz na policję, najpierw zastanów się dziesięć razy.
Co mam się bać iść na policje jak jakiś oszust zrobi mnie w balona? Bardzo wysoki poziom redakcji, gratuluje...
Za oczernianie bez prawomocnego wyroku sądu, że ma się racje można mieć problemy, ale nie za pójście z dowodami na policje.

Źródło: http://interia360.pl/artykul/50-tys-za- ... orum,31840
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

O ile do złości i frustracji ma prawo każdy, o tyle każdy też musi liczyć się ze swoimi słowami i konsekwencjami, jakie się z nimi wiążą
I to jest powód, dlaczego na tym forum nie pozwalamy na obrażanie innych za co posądzają nas o stronniczość i współpracę z operatorami. Czego dowodem jest ten post: http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=40443

Dlatego miejcie na uwadze czasami to, że dbamy nie o operatorów ale o porządek na forum.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

krystianb pisze:Co mam się bać iść na policje jak jakiś oszust zrobi mnie w balona? Bardzo wysoki poziom redakcji, gratuluje...
Przeczytałem nagłówek i już dalej nie chce mi się nawet czytać tych wypocin. "Autor" każe się zastanawiać 10x nad pójściem na policję jeżeli sprzedawca nie wysłał nam towaru :rotfl: Nad czym się tu niby zastanawiać? Zostaliśmy okradzeni i tyle. Autor też zapewne nie ma pojęcia jak wyglądają procesy o oczernianie - pozwany musi udowodnić że to co mówił/pisał o powodzie jest prawdą. A niewysłanie towaru jest ewidentnym oszustwem. W takim wypadku można sobie sprzedawcę nazywać oszustem do woli - bo nim jest.
Odnoszę wrażenie że dzieciak który to napisał jest jednym z tych co wkładają ziemniaki do paczek z Allegro i dlatego tak się solidaryzuje ze złodziejami.
BliSki pisze:Dlatego miejcie na uwadze czasami to, że dbamy nie o operatorów ale o porządek na forum.
To już zupełnie inna para kaloszy. Rzeczywiście cyklicznie pojawiają się tu osoby które złorzeczą na operatorów nie przedstawiając żadnych stosownych argumentów. Bo co to za argument że np. Internet działa z prędkością 600kb/s, jak ponoć miało być 7,2Mb/s :] . Albo że net zwalnia po limicie. Nie ma tego w umowie? W dodatku język używany przez takich użytkowników często jest wulgarny.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Blido, łącznie zmieniany 2 razy.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Blido pisze:Odnoszę wrażenie że dzieciak który to napisał jest jednym z tych co wkładają ziemniaki do paczek z Allegro i dlatego tak się solidaryzuje ze złodziejami.
Gdzieś ostatnio słyszałem, że gość niezłą sumkę "zarobił" w ten sposób.
Wysyłał ziemniaki za pobraniem. Ale takich to można poznać na Allegro po sposobie wykonania aukcji i jednym telefonie/mailu kontrolnym.

Poziom artykułów na Interii/WP/Onecie jest z roku na rok coraz niższy.
ODPOWIEDZ