Ładowanie stronek w ed77 :/

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Patryk1708
Użytkownik forum

Ładowanie stronek w ed77 :/

Post autor: Patryk1708 »

Witam.
Posiadam modem ed77 z Orange. Czy ładowanie stron ze średnią prędkością 1,2 KB/s jest prawidłowe?? Korzystam z Opery 9.02 (u mnie szybsza o wiele od mozilli i IE) , a na załadowanie się jednej strony czekam od około pół minuty do minuty. Z niektórymi <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie można się połączyć. Mam zasięg 4-6 na 7 kresek. Przy pobieraniu jakichkolwiek plików transfer wynosi od 6 KB/s do 15 KB/s, czyli nawet nieźle. Czy może ktoś mi poradzić czy tak ma być, albo może wypróbować inną przeglądarke??
Pozdrawiam. :wink:
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Ładowanie stronek w ed77 :/

Post autor: Jaco »

Raczej tak będzie.Wszystko zależy od ruchu w sieci.Im mniej osób korzysta w tym momencie tym szybszy masz transfer.Ja akurat korzystam z Mozailla Firefox z wtyczką FasterFox.Strony otwierają się od 5 do 10 sekund.Niekiedy dłużej.Zależy od jej zawartości i jak mamy ustawioną przeglądarkę,pobieranie obrazków ,jawa.Poczytaj o przyśpieszaniu internetu komórkowego na forum.
dziadman
Użytkownik forum

Re: Ładowanie stronek w ed77 :/

Post autor: dziadman »

patryk@ podłącz zasilacz. techlab słabo dziala jesli zasięg jest słabszy niż 5 słupków - tylko najpierw do gniazdka a potem kabel do kompa ! Co do prędkości www - raczej tak bedzie. charakterystyka pobierania z serwerów www jest inna niż przy pobieraniu plików.
gram tak by by? ASem jak jan walczak
ODPOWIEDZ