poczta w Netii a dostep GPRS/EDGE

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
biskup
Początkujący użytkownik forum

poczta w Netii a dostep GPRS/EDGE

Post autor: biskup »

Witam. Mam problem.Posiadam konto e-mail w Netii i od niedawna łącze sie z nim uzywając GPRS wplusie, Wszystkie wiadomości e-mail do mnie dochodzą lecz nie moge nic wysłac,dzwoniłem juz do netii poradzono mi zeby zmienic adres serwera smtp-niepomogło,próbowałem łączyc sie przez orange tez nic.
damis
Stały użytkownik forum

Re: poczta w Netii a dostep GPRS/EDGE

Post autor: damis »

biskup pisze:Witam. Mam problem.Posiadam konto e-mail w Netii i od niedawna łącze sie z nim uzywając GPRS wplusie.....
Pisząc zrozumiałym językiem - jak wysyłasz pocztę przez serwer Netii (SMTP) to patrzy ten serwer czy wysyłasz przez niego z sieci Netii, czy też spoza. Jeśli spoza sieci Netii to Ci dziękuje za współpracę i się rozłącza.

Raczej postaraj się zgłosić do Netii, żeby otworzyli dostęp z sieci komórkowych
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Może jakieś uwierzytelnienie trzeba ustawić?
A sprawdzałeś czy inne konta pocztowe chodzą?

Pozdro :)
biskup

Dzwoniłem do "speców z netii" ale nic ,nie pomogła zmiana serwera smtp, ustawienie w połączeniu nr.dns , uwierzytelnienie tez sprawdzałem, nie sprawdzałem z innymi kontami, a nie chciałbym zmieniac bo mam to konto od paru lat.
damis
Stały użytkownik forum

Post autor: damis »

biskup pisze:Dzwoniłem do "speców z netii" ale nic ,nie pomogła zmiana serwera smtp, ustawienie w połączeniu nr.dns , uwierzytelnienie tez sprawdzałem, nie sprawdzałem z innymi kontami, a nie chciałbym zmieniac bo mam to konto od paru lat.
Bo to Netia musi włączyć u siebie obsługę zapytań z puli numeracyjnej komórkowców
biskup

czyli mowiąc krótko o co pytać Netie i czy w ogóle jest szansa bo mysle ze takich osób jak ja jest trochę wiecej.Co gorsze oni twierdzą ze wszystko jest ok i musi działać.
ODPOWIEDZ