Witam
Chyba zaczne wszystko od samego początku żebym nie namieszał
mamy maleńką dwu osobową sieć z kolegą
u mnie jest dostęp do inernetu AP jako punk dostępowy i na zewnątrz antena nadawcza
u kolegi antena odbiorcza AP jako punkt dostępowy i kabelkiem do kompa
chcemy jako tako zabezpieczyć naszą sieć wpisałem mac naszych kart i jest wszystko ok
teraz chce wpisać jeszcze dostęp na hasło czyli sieć zabezpieczona hasłem
a musze powiedzie jeszcze że mamy również laptopy na których wpisałem hasło i działają ok pod warunkiem że odległośc jest przyzwoita na nasze nieszczęście u kolegi w domu jego wi-fi nie najlepiej się spisuje niemniej jednak świadczy to o tym że to robimy dobrze
i teraz najważniejsze kolegi AP to PLANEXM gw-ap54sp i nie bardzo wiem jak wpisać do niego nasze hasło zabezpieczające sieć
AP u kolegi jest ustawiony jako klient
chyba ze ja całkiem źle rozumuje, a musze przyznać że moje doświadczenie z sieciami jest marne
i jeszcze jedno jak zmieniłem u kolegi z klienta na AP na laptopie poziom sygnału sieci był bardzo dobry, jakby jego AP służył za antene. Niestety Internet dalej nie działał
hasło dostępowe na Ap
Moderator: Moderatorzy
Re: hasło dostępowe na Ap
chyba bardzo zawile opisałem problem :-) może inaczej
2 AP "pierwszy" który jest za anteną nadawczą a drugi za anteną odbiorczą
jeśli do "pierwszego" wpisze dostęp do sieci na hasło (WEP, WAP) czy do "drugiego" musze wpisać to samo chasło?
być mże ja szukam czegoś czego niema
2 AP "pierwszy" który jest za anteną nadawczą a drugi za anteną odbiorczą
jeśli do "pierwszego" wpisze dostęp do sieci na hasło (WEP, WAP) czy do "drugiego" musze wpisać to samo chasło?
być mże ja szukam czegoś czego niema

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: hasło dostępowe na Ap
Tak, w kliencie dajesz dokładnie takie samo jak w APad-jaz pisze:jeśli do "pierwszego" wpisze dostęp do sieci na hasło (WEP, WAP) czy do "drugiego" musze wpisać to samo chasło?