Jestem abonentem blueconnect, korzystam z modemu GT MAX który podłączony jest do notebooka HP nx7400 z systemem Windows XP SP2 Home ( w pełni zaktualizowany ). Z internetem łączę się za pośrednictwem GTMM bądź bezpośrednio przez stworzone przez niego połączenie dial-up. Mieszkam w Warszawie w miejscu gdzie zasięg jest w granicach 10% UMTS.
Z początku wszytko było w miarę dobrze, mimo słabego zasięgu. Połączenie zrywało co najwyżej dwa razy dziennie (GTMM ustawiona opcja 3G only). Niedawno jednak postanowiłem zmienić FW terminalu na 3.19 ściągnięty ze strony ery. Postępowałem zgodnie z zamieszczoną instrukcja i cala operacja została zakończona sukcesem ( odczekałem kilka minut i dopiero wyjąłem kartę, wszystko tak jak było napisane na forum ). Od tamtego czasu dzieją się dziwne rzeczy.
Problem polega na ciągłym zrywaniu połączenia, przy czym wyświetla się komunikat ( błąd 619 ). Dzieje się tak jak internet jest włączony przez kilkanaście minut, potem zrywa połączenie i już praktycznie łączy się ponownie jedynie na kilka sekund. Myślałem, że to przez mierny zasięg wiec zakupiłem antenkę zewnętrzną która nieznacznie go poprawiła ( 20% ).Problem jednak nadal istniał. Dzwoniłem w tej sprawie do ery która poleciła mi zmianę lokalizacji w celu sprawdzenia czy z innym nadajnikiem będzie tak samo. Okazało się, że nadal jest źle, ale już nie wyświetla się ( błąd 619 ) tylko ( brak karty sim ), co jeszcze bardziej mnie zdziwiło. Zauważyłem jednak, że jak wyjmę kartę i włożę ją ponownie to czasami uda mi się uzyskać połączenie ( na kolejne 15 min

Bardzo proszę o jakieś sugestie.
Pozdrawiam