nie instaluje się modem "Huawei e1752" pod win 200

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
rgkrol
Początkujący użytkownik forum

nie instaluje się modem "Huawei e1752" pod win 200

Post autor: rgkrol »

Witam

Nie udało mi się znaleźć rozwiązania :(
W szkole w kŧórej pracuje wykupiliśmy Orange Business z modemem Huawei e1752 HSPA niestety wszystkie kompy w szkole mają tylko Windowsa 2000 SP4.

Włożyłem kartę MicroCD oraz SIM które dostaliśmy do modemu i włożyłem do kompa.
Windows 2000 SP4 wykrył dysk przenośny oraz CD-ROM, po kliknięciu na CD-ROM dostałem wybór: "Orange Business", "Orange Free" wybrałem pierwsze.
Wyskoczyło okienko informujące o instalacji z paskiem postępu który zatrzymał się po osiągnięciu około 90%. :( :dobani:
Okienko nie chciało dać się zamknąć !!!
Próbowałem restartować komputer - i to samo
Próbowałem zainstalować na innym komputerze (też ma W2K + SP4, ale trochę gorszy hardwer) - i to samo

Proces instalacji zatrzymuje się - zostawiłem komputer na noc z tym okienkiem - rano było w tym samym miejscu :(

Pomóżcie proszę nie wiem co robić - trochę znam Windowsy ale nie wiem co w takim przypadku robić (znam LINUX-a ale nie OKNA) :(

[ Komentarz dodany przez: Sundance_kid: 2010-03-16, 20:27 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-03-16, 20:27 przez rgkrol, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: nie instaluje się modem "Huawei e1752" pod win 200

Post autor: krystianb »

Zamiast zamulającego nic nie wartego BE proponuję zainstalować mobile partner'a bezpośrednio od huawei.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Re: nie instaluje się modem "Huawei e1752" pod win 200

Post autor: Blido »

Lub skonfigurować <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> bądź używać programu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a>
ODPOWIEDZ