Problem z internetem w Routerze Pentagram Cerberus ADSL WIFI

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
haszczyc
Początkujący użytkownik forum

Problem z internetem w Routerze Pentagram Cerberus ADSL WIFI

Post autor: haszczyc »

Witam serdecznie opisze swój problem może mi pomożecie, mam internet z Netii na kablach TP, posiadam router Pentagram Cerberus ADSL WIFI, jakiś czas temu pojawiło się u mnie LLU w routerze też się pokazuje Trained Modulation: ADSL2Plus w ustawieniach routera potem zmieniłem w Modem Setup z MMODE na ADSL2Plus gdyz zauważyłem że mój internet dziwnie zaczął chodzić nie uruchamiały się nie które strony typu nasza klasa itp dopiero po jakimś czasie doszedłem do tego że muszę zmienić MTU z 1500 które miałem wcześniej na inne np 1492 ale od tego momentu mój internet dziwacznie chodzi strony powoli się wczytują albo w ogóle się nie wczytują i muszę ponowić próbę wtedy jest ok wkurza mnie teraz to bo mam jak by demo internetu czy to wina jest przez ROUTER? na pewno to nie jest wina przez komputer bo sprawdzałem na 4 komputerach podłączonych pod ROUTER i to samo było... czekam na jakieś rady..

Modem Status

Connection Status Connected
Us Rate (Kbps) 207
Ds Rate (Kbps) 2525
US Margin 6
DS Margin 12
Trained Modulation ADSL2Plus
LOS Errors 0
DS Line Attenuation 37
US Line Attenuation 22
Peak Cell Rate 488 cells per sec
CRC Rx Fast 89
CRC Tx Fast 3
CRC Rx Interleaved 0
CRC Tx Interleaved 0
Path Mode Interleaved
DSL Statistics

Near End F4 Loop Back Count 0
Near End F5 Loop Back Count 0
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z internetem w Routerze Pentagram Cerberus ADSL WIFI

Post autor: wojteks »

haszczyc pisze:czekam na jakieś rady..
Niestety to jeden ze słabszych routerów. Pomoże wymiana na inny choćby Tp-Link TD-W8901.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ