sp6huk pisze:Poza tym, jak byś był chociażby w zasięgu EDGE Play'a, to nie miałbyś komunikatu "tylko alarmowe", byłby po prostu napis "Play" i zasięg EDGE, a nie UMTS, ale i tak byś z siecią nie mógł się połączyć,
Więc ta karta jest nie ważna?
Kupiłem ją w eshopie PLAY.
sp6huk pisze: Play Online możesz korzystać tylko w macierzystej sieci operatora, i tylko w UMTS. Poza tym, jak byś był chociażby w zasięgu EDGE Play'a, to nie miałbyś komunikatu "tylko alarmowe", byłby po prostu napis "Play" i zasięg EDGE, a nie UMTS, ale i tak byś z siecią nie mógł się połączyć,
Gdzie tam, karty play online w ogóle się nie logują do GSM P4. Wywala brak zasięgu i tyle. Przynajmniej na wszystkich telefonach które posiadam.
[ Dodano: 2010-03-17, 15:50 ]
thomas159 pisze:Więc ta karta jest nie ważna?
Karta jest ważna patrz wyżej. Z resztą przecież jak byłeś w zasięgu 3g to telefon się zalogował do sieci.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
krystianb pisze: Dokładnie, coś gdzieś u playa się pokiełbasiło jak korzystałeś. Bo mi telefonem nigdy się nie udało zalogować.
Możliwe, że wszystkie node B, z których korzystałem, poza zasięgiem 3G, wskakiwał EDGE, oczywiście nie mogłem wykonać żadnej operacji, tylko po prostu miałem zasięg EDGE Play'a Wyjątki się zdarzają
thomas159 pisze:to już nie wiem.. krystian ma rację że wyskakiwało "brak zasiegu" a nie "tylko alarmowe"
A wcześniej sam pisałeś, że wyskakiwało "tylko alarmowe" U mnie również pojawia się na wyświetlaczu taka treść, ale wtedy, kiedy nie ma, ani sygnału 3G, i EDGE Play'a, i jest wtedy "brak zasięgu"
Nie jestem taki pamiętliwy.. Szare komórki już mnie biorą A poza tym dziś nie ma mnie w Nacpolsku więc nie sprawdzę ponownie. Najszybciej to w piątek bym odpisał co się wyświetliło.
A jeżeli zdejmę simlocka z C702 i włożę kartę iPlus internet będzie chodził w tel?
A na laptopie? (jako modem przez BT)
Wczoraj z tego tel.ściągnąłem simlocka.. Dzis rano wstaje i wkładam kartę iPlusa do se C702 włączam laptopa i se pc suite połącz za pomoca BT a w tel ustawiłem użyj jako modemu i net śmiga bardzo dobrze niż huawei E169. W tej chwili korzystam z tego tel w dowolnym miejscu w Nacpolsku.. I musze przyznać ze gdyby nie strona "bez kabli" bym na to nie wpadł.. Dziękuję wszystkim za pomoc. Pozdrawiam
jeśli program poprosi o kod to podaj mu ten do Flasha
już wgrałem ten plik ok , podałem Flash, po laczeniu dalej wyskauje bład "The connect attempt. Please make sure your settings are connect. Would you like to retry? "
gregor206 pisze:
już wgrałem ten plik ok , podałem Flash, po laczeniu dalej wyskauje bład "The connect attempt. Please make sure your settings are connect. Would you like to retry? "
[ Dodano: 2010-05-27, 10:02 ]
Włlożyłem karte Play do modemu iPlusa
wywaliłem oprogramowanie do modemu plusa zostawiając oprogramowanie do Play
ale nic się nie dzieje?
Help!
Ostatnio zmieniony 2010-05-26, 21:05 przez Areo, łącznie zmieniany 1 raz.
Cześc mam pytanie czy rio bravo mogłby mi usunąc tego simlocka pisze nie do niego bonie wiem czy sie tym jescze zajmuje.
Mam modem Play Huawei E169 bardz bym prosił o pomoc koniecznie potrzebny mi jest modem A teraz mam iPlusa.
Z góry dzięki
bared pisze:co mam potem z tym kodem zrobić? bo jestem w tym zielony
Włożyć do modemu kartę innego operatora i Mobile Partner powinien zapytać o kod. Zalecam przeczytanie tego wątku od początku, wszystko na forum jest opisane.
Włożyć do modemu kartę innego operatora i Mobile Partner powinien zapytać o kod. Zalecam przeczytanie tego wątku od początku, wszystko na forum jest opisane.
Tak jak wojteks napisał a kod wygenerowałem na stronie do której link poniżej po wpisaniu modelu modemu i IMEI LINK