Era - Nowa oferta

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
smrodek11
Specjalista bezprzewodowy-junior

Era - Nowa oferta

Post autor: smrodek11 »

Wkurz mnie mój Iplusik i wymyśliłem coś takiego :
W erze jeśli bym kupić Bleuconnecta, to niby dostane telefon stacjonarny za 1 zł. I tak czy oni dają też linie na którą bym mógł podłączyć ich internet Stacjonarny??
Prosze o odpowiedz i z gory dzięki :)
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Era - Nowa oferta

Post autor: wojteks »

smrodek11 pisze:I tak czy oni dają też linie na którą bym mógł podłączyć ich internet Stacjonarny?
Nie, oni dają swoją usługę (komórkę) nazywaną "telefon stacjonarny" czyli cena i numer tel. jakby to był stacjonarny a połączenie jak komórka tylko ograniczone do 1 sektora konkretnego BTSa.
Nie pomagam na PW!
smrodek11

no dobra jak tak sie nie da, to czy jakos dalo sie mieć ten internet stacjonarny-kablowy (nie mam oczywiscie stacjonarnego telefonu) w przedziale pieniężnym do 85 zł/m?? prędkość wystaczyła mi by 512kb/s
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

smrodek11 pisze:no dobra jak tak sie nie da, to czy jakos dalo sie mieć ten internet stacjonarny-kablowy (nie mam oczywiscie stacjonarnego telefonu) w przedziale pieniężnym do 85 zł/m?? prędkość wystaczyła mi by 512kb/s
Może WiMAX :roll: Powiedz, gdzie mieszkasz ;)
smrodek11

Czarnia koło myszyńca, z Ery probowalem ale <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie ma zasiegu :(

Ale wymyslillem zeby kupic Linie domową od Ery za 30 zł + neta 1 mb tez od ery, i chciałbym zrobić cesje na iplusa ale nie wiem czy po wymianie dashboardu i firmware nie traci sie gwarancji
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

smrodek11 pisze:Ale wymyslillem zeby kupic Linie domową od Ery za 30 zł + neta 1 mb tez od ery
Ale przecież Ty nie masz linii telefonicznej, to na czym to ma działać ?
smrodek11

"Era Linia Domowa to telefon stacjonarny działający na infrastrukturze Telekomunikacji Polskiej (gniazdko telefoniczne).
Jest to doskonałe uzupełnienie oferty Era Internet Stacjonarny. "

O to mi chodziło

stronka:
Era Internet Stacjonarny

A pozatym jesli co ciemny w tym jestem :/
Ostatnio zmieniony 2010-03-17, 22:34 przez smrodek11, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Ja wiem o co Ci chodziło. Ale jak to ma działać, jeżeli nie masz infrastruktury Telekomunikacji Polskiej "Gniazdka telefonicznego" ? No chyba, że masz linię TP, ale to nie znaczy, że będzie działał na niej internet. A więc zapytam. Jest linia TP w domu, czy nie ma ?
smrodek11

aha czyli bym musiał kupić od TP linie? założyć na tą linie od ERY linie i potem mogłbym ją przenieść do ERY???
Nie mam linii.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

smrodek11 pisze:aha czyli bym musiał kupić od TP linie?
Jeżeli nie masz teraz linii dociągniętej do domu, to nie licz, że TP ci ją podciągnie, bo jest to wątpliwe. Ty się dowiedz lepiej, czy u Ciebie na wsi są wolne porty, i czy jest PCM-ka czy DSLAM. Bo jeżeli PCM to tylko telefon Ci by mogli założyć, o ile było by gdzie Ciebie wpiąć, i mieli chęć pociągnąć kabel.
smrodek11

nie weim sprobuje sie dowiedziec ale wiem ze pare osob ma tutaj neta z neostrady

a no i sasiadka obok mnie ma Linie od nich (telefon tylko) ale podobno nie da sie tam zalozyc neta bo ma za niski abonament.
ODPOWIEDZ