Od razu zaznaczę że nie znam się na internetach/umowach/ofertach i pomimo kilku godzin spędzonych na stronie Ery i Netii nadal wiem bardzo mało.
A dokładniej mieszkam we Wrocławiu (więc zasięg powinienem mieć bez problemów prawda?) i na chwilę obecną korzystam z osiedlowego internetu nad który jednak administrator za bardzo nie panuje, pingi w godzinach szczytu wynoszą nawet 800, gdzie w nocy ok. 20, a jako że lubię pograć po sieci chciałbym zmienić internet. Jako że nie posiadam stacjonarnego telefonu odpada mi zarówno zwykła oferta Netii jak i Neostrady (chętnie bym je wziął ale po wliczeniu opłat za utrzymanie sieci rachunki zdecydowanie przekraczają moje możliwości finansowe) więc jedynym chyba wyborem zostaje WiMAX. Teraz mam wątpliwości jednak czy na 100% jestem w zasięgu sieci. Na stronie Ery podobno jest gdzieś formularz po którego wypełnieniu sprawdzą to dla mnie (ale za nic nie mogłem tego ustrojstwa znaleźć), na stronie Netii zaś znajduję się w tym niebieskim kole, ale nie w środku (na samych obrzeżach też nie) ale no nie wiem, bliżej końca niż środka

Chciałbym się też dowiedzieć czyja usługa na chwilę obecną jest lepsza, stabilność, obsługa klienta (czy zainteresowali by się tym że miałbym zły ping i podjęliby jakieś kroki by go zmniejszyć) no i oczywiście która wyszłaby mi taniej (a więc jak to jest z tymi opłatami za utrzymanie łącza i ile faktycznie wynosiłby mój miesięczny rachunek, bo teraz tyle tam różnych promocji że ciężko się połapać co i jak).