Witam,
Jestem nowym posiadaczem modemu e220 i brakuje mi w nim możliwości sprawdzenia konta (prepaid) za pomoca kodow USSD.
Zamiast Mobile Connect na dashboota wgralem oprogramowanie z MobilePartnerem ale w starej wersji UTPS11.002.03.16.03.B266 niemiał on jeszcze funkcjonalnosci takiej jak VOICE i USSD.
Problem rozwiązuje zainstalowanie oddzielnego MobilePartnera z dusku a nie z modemu.
W wersji 11.302.09.01.539 i oprogramowaniem modemu 11.117.09.04.00 wszystko działa OK.
Moj problem polega na tym ze chcialbym miec MobilePartneraUSSD na stale wbudowanego w Dashboarda. Czy ktos ma cos takiego?
Czy istnieje ewentualnie mozliwosc odblokowania do zapisu tej pamieci 8mb ktora jest w modemie i tworzy wirtualny CD-ROM ?
Za kazda informacje bede bardzo wdzieczny.
PS. Dla tych ktory beda probowali mojego sposobu zaznaczam ze USSD z mobilepartnera nie dzialalo prawidlowo (wieszalo sie) gdy do modemu byla wgrana inna wersja oporgramowania. Rozmow glosowych nie sprawdzile chociaz wybieranie numeru dziala bez problemu tylko glosu nie slychac podczas rozmowy. Moze kwestia konfiguracji karty dzwiekowej. W moim przypadku nie stosowalem zadnego uaktywniania przez "dc-unlocker" i nie wiem kiedy i czy jest to potrzebne.
Pozdrawiam
aaddaamm
e220 USSD Dashboard
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Blido
- Guru bezprzewodowy
Re: e220 USSD Dashboard
Myślę że spodoba Ci się ten program: <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> 

-
- Początkujący użytkownik forum
Re: e220 USSD Dashboard
Bardzo dziękuję. Jednak Mobile Partner jest mniej skomplikowany i wolałbym to rozwiązanie.
Wcześniej testowałem TopNetInfo, ale na innym flashu chyba nie chciał działać. Teraz jest ok ale i tak mnóstwo opcji do odznaczenia.
Czy ktos próbował odblokować zapis na wirtualnym CD-ROMie w celu dorzucenia tam jakiejś innej aplikacji?
Pozdrawiam
aaddaamm
Wcześniej testowałem TopNetInfo, ale na innym flashu chyba nie chciał działać. Teraz jest ok ale i tak mnóstwo opcji do odznaczenia.
Czy ktos próbował odblokować zapis na wirtualnym CD-ROMie w celu dorzucenia tam jakiejś innej aplikacji?
Pozdrawiam
aaddaamm