Przedłużanie umowy - Duże zniżki??

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KeyMo
Stały użytkownik forum

Przedłużanie umowy - Duże zniżki??

Post autor: KeyMo »

Witam

Tak jak w temacie chciałem się spytać czy dostane spore zniżki przy przedłużaniu umowy?
Mam zamiar wziąć OFP Premium (120 zł) i chciał bym wiedzieć czy będzie duża zniżka. Do tej pory jechałem (i nadal jeszcze jadę) na Orange BE (120 zł). Czy na wysokość zniżki może mieć wysokość wcześniejszego abonamentu? I ile bym dostał gratis limitu? Dobrze by było jak by mi ktoś odpowiedział kto przedłużał umowę w podobnych okolicznościach. Aha i ile bym dostał dodatkowego limitu przu Optimum ?
Awatar użytkownika
czarenty6587
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Przedłużanie umowy - Duże zniżki??

Post autor: czarenty6587 »

POwiem Ci tak: Mało ważne jest ile miales abonament, ile jestes juz w Orange, wazne jest jak będziesz sie targował ;] Jesli pojdziesz i spytasz jakie są zniżki to dadzą Ci darmowe SMS <hahaha> ;] Ale jak powiesz ze domagasz sie znizek abonamentu, wiekszy limit to jest wieksza szansa na lepsze warunki umowy. Najlepiej przedluzaj umowe przez tel i negocjuj. Jedna babka za tel nie da Ci odpowiednich warunkow to dzwon drugi raz i połączysz się z inną. Można takie wynegocojowac warunki ze szok. Moja ciotka, w orange jest 2 lata, miała jeden tel. Chciała przedluzyc umowe i zadzwonila do nich, dawali jej nokie 5800 XM za 600 zł, ona powiedziała ze nie wezmnie za tyle bo ją nie stac, a jak nie dadzą taniej to idzie do konkurencji ;} Dostała tel za 1 zł i zniazka 50 % na abonament. Więc negocjuj przez tel i najlepiej mowisz ze idziesz do konkurencji, oni mają taniej. Muszą dac Ci jakies zniżki. Walcz ;d Pozdro
Ostatnio zmieniony 2010-02-19, 23:31 przez czarenty6587, łącznie zmieniany 1 raz.
Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

KeyMo, z tego co przeczytałem tu na forum to zniżki mogą być:
- 50% na abonament (niestety nie mogę sobie przypomnieć na jaki czas)
- 25% na 12 miesięcy (tak w połowie stycznia przedłużyłem, bo wtedy jeszcze nie było 50 % chyba)
- 4 miesiące po 1 zł a potem już normalnie (dostałem taką propozycję)
i do tego może być 2 GB dodatkowego.

Tylko że ja przedłużałem przy ofercie BE Premium.
Awatar użytkownika
ffsapher
Użytkownik forum

Post autor: ffsapher »

A czy ktoś wie na jakie zniżki mogą liczyć użytkownicy zwykłego OFP z limitem 3 GB?
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

ffsapher pisze:A czy ktoś wie na jakie zniżki mogą liczyć użytkownicy zwykłego OFP z limitem 3 GB?
Z tego co kojarze to daja 6GB.
Awatar użytkownika
czarenty6587
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: czarenty6587 »

I musisz dobrze sie postarac ;] Bo jak wejdziesz i powiesz ze chcesz przedluzyc umowe to Ci dadzą... Kopa ;p :D
Orange Free Optimum + ADU 635WA + Antena CDMA 450 Mhz DIPOL = DL: 2.79 Mbps, UL: 0.65 Mbps = http://www.speedtest.net/result/744529927.png
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

ryba825 pisze:- 50% na abonament (niestety nie mogę sobie przypomnieć na jaki czas)
Cały okres trwania umowy, ale to trzeba umieć grzecznie załatwić.
Awatar użytkownika
KeyMo
Stały użytkownik forum

Mam jeszcze pytanie. Czy gdy będę przedłużał umowę przez telefon to będzie istniała możliwość wymiany karty z SIM na dualną SIM/RUIM czy też może muszę się stawić po to w salonie? Sory że się tak pytam ale do przedłużenia umowy jeszcze 32 dni także w praktyce na razie tego nie sprawdzę :)

Edit:
A można przedłużać umowę 3 miesiące wcześniej i do tego wymienić kartę czy też trzeba czekać do ścisłej końcówki umowy aby było to możliwe?
Awatar użytkownika
KeyMo
Stały użytkownik forum

Ktoś może jeszcze mógł by opisać jakie warunki udało mu się wynegocjować???
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

Ktoś może jeszcze mógł by opisać jakie warunki udało mu się wynegocjować???
Polecam lekturę archiwum forum...szczególnie tego działu: http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=10
Awatar użytkownika
ffsapher
Użytkownik forum

Post autor: ffsapher »

A jeśli bym chciał przedłużyć umowę OFP z limitem 3GB i przejść na OF z limitem 35 GB to też będą na mnie czekały jakieś zniżki, o ile da się wykonać tego typu migracje :)
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

ffsapher pisze:A jeśli bym chciał przedłużyć umowę OFP z limitem 3GB i przejść na OF z limitem 35 GB
Nie ma takiej opcji z tego, co wiem.
Jedynie 6 GB mogą dać w OFP.
Na OF trzeba nową umowę podpisać na ogólnych warunkach.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Patryk pisze:Jedynie 6 GB mogą dać w OFP.
Dodatkowo Free 39,50 za 9zł można wziąć.
ODPOWIEDZ