Nadawanie wlasnego sygnalu..

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
wrotomek
Początkujący użytkownik forum

Nadawanie wlasnego sygnalu..

Post autor: wrotomek »

Witam serdecznie,
mam bezprzewodowy dostep do internetu, polega to na tym ze odbieram sygnal laptopem, tam po polaczeniu do dostepnej sieci kiedy wlaczam przegladarke musze wpisac swoj login i haslo, ktory otrzymalem przy podpisywaniu umowy z firma dewelopperska. Chcialbym sobie zrobic wlasny internet bezprzewodowy, ktory bedzie funkcjonowal w moim pokoju. Wtedy z tej samej sieci beda mogly korzystac np. 3 komputery. Mam takie urzadzonko Linksys WAG54GP2, moze jakos by go podpiac przez LAN do komputera, skonfigurowac "cos" w komputerze i nadawac nim sygnal, jak myslicie da sie cos takiego trobic...? ja zupelnie nie mam pojecia..pomocy!!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Nadawanie wlasnego sygnalu..

Post autor: wojteks »

wrotomek pisze:skonfigurowac "cos" w komputerze
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>

Dopiero jak będzie działał ICS trzeba przekonfigurować router po stronie LAN, IP 192.168.0.2 i wyłączyć serwer DHCP. Komputery należy skonfigurować na ręczne IP 192.168.0.3 i wyższe, maska 255.255.255.0, brama 192.168.0.1.
Ostatnio zmieniony 2010-03-21, 11:17 przez wojteks, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pomagam na PW!
pawelek78
Początkujący użytkownik forum

Re: Nadawanie wlasnego sygnalu..

Post autor: pawelek78 »

Skonfigurować "coś" trzeba ale w ruterze.
ODPOWIEDZ