Problem z konfiguracją

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Whim
Początkujący użytkownik forum

Problem z konfiguracją

Post autor: Whim »

Witam serdecznie.
Męczę się z konfiguracją sieci bezprzewodowej parę godzin, przejrzałam mnóstwo tematów na ten temat, ale dalej nie umiem nic zrobić.
Wcześniej mi wszystko działało, problem nie występował, aż do dzisiaj.
Nie mogę się połączyć z moja siecią.
Gdy wchodzę w /ipconfig nie pojawia mi się brama i nie mogę ustawić ręcznie.
Facet z firmy, z której mam internet polecił mi wyłączyć antywirus i pokombinować z DHCP, po wyłączeniu Aviry dalej nie działało, a DHCP jedynie wyłączyłam i potem włączyłam.
Jestem osobą niezorientowaną w tych sprawach.

Dodam jeszcze, że z tego samego modemu korzysta komputer stacjonarny, na którym jest internet oraz, że ja mogę się połączyć z siecią sąsiada ;)

Proszę o pomoc :)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem z konfiguracją

Post autor: zDaleKi »

Piszesz, ze to dzialalo. Na poczatku wylacz router minute i wlacz go ponownie. Moze sie zawiesil.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Whim
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z konfiguracją

Post autor: Whim »

Próbowałam niejednokrotnie. Modem działa na pewno, bo na komputerze stacjonarnym, który też jest do niego podłączony internet działa.

Nie wiem czy to ma znaczenie czy to przypadek, ale przestało działać, po połączeniu w inną siecią.
ODPOWIEDZ