Problem z modemem iPlus Huawei E220

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
MatiS1919
Początkujący użytkownik forum

Problem z modemem iPlus Huawei E220

Post autor: MatiS1919 »

Witam,piszę ten post ponieważ od wczoraj pomału trafia mnie szlag :(
A zatem mam modem iPlus Huawei E220 7,2mb i moja sieć to HSDPA :)
Od wczoraj mam problem z modemem, najpierw było wszystko ok ale gdy po powrocie do domu włączyłem internet to on nie chciał się uruchomić, to znaczy uruchomił się menager ale nie mogło zalogować mnie do sieci "/
Dopiero dzisiaj załączył (cud chyba) ale pojawił się następny problem moja sieć teraz to EDGE a nie HSDPA i nie da się tego zmienić, zawsze jak brałem typ połączenia APN INTERNET i łączyło mnie z siecią to szybkość łącza wynosiła 7,2 mb a teraz 236,8 :/
Próbowałem nawet zmieniać na 3G ale nawet nie chciało mnie połączyć :/
Dodam że ten internet mam z 3lata i pierwszy raz mam taki problem, dodam jeszcze że na modemie świeci się teraz zielone światełko a zawsze świeciło się takie nie wiem jaki to kolor ale taki jasno niebieski:/
Proszę o pomoc :) :cry: :cry:

A co do tego światełka to miałem takie :p a nie zielone :p
KLIK :D
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z modemem iPlus Huawei E220

Post autor: wojteks »

Podejdź z modemem w inne miejsce (inną część miasta) bo to może być awaria Node B w Twojej okolicy.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
ra-v
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ra-v »

Mnie też kiedys na półtora dnia wypięło na EDGE - 150-200kb/s, tyle ze na przeglądaniu netu nie specjalnie ucierpiałem. Spróbuj może czymś innym niż iPlus Managerem, bo ten mi już też taki numer robił że nie chciał się połączyć prze 3G/HSDPA z niewiadomych powodów (na innym programie się połączył).
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
MatiS1919
Początkujący użytkownik forum

Post autor: MatiS1919 »

Problem został rozwiązany :D chciałem już jechać do salonu i spytać się o co chodzi ale jest już ok, pewnie coś robili z siecią albo coś :)
ODPOWIEDZ