Witam
Czy to powinno zadziałać?
Mam router Linksys WRT54-GL do niego wchodzi kabel od internetu, z routera z portu 1 wychodzi kabel intenetowy i wchodzi do komputera stacjonarnego. Internet działa, działa też po WIFI na laptopie. Sieć zabezpieczona.
W drugim pokoju (15m dalej) mam TV Philips PFL8404 z funkcją NetTV , z wejściem ethernet i wejściem USB. Problem w tym że nie mogę sobie poradzić z konfiguracją aby w tym TV był internet. Podpinam adapter EDIMAX EW-7711UMn do portu USB w telewizorze i nie wykrywa sieci domowej. Jak mam skonfigurować ten adapter - jakie wartości IP, maski itp mam powpisywać w to urzadzenie aby zadziałało.
Dodam, że jak wpinam ten adapter USB do komputera stacjonarnego to wykrywa sieć bezprzewodową (identycznie jak w laptopie) i wszystko działa.
Z góry dziękuję za wskazówki
Linksys WRT54-GL + EDIMAX EW-7711UMn + TV Philips 42PFL8404
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Linksys WRT54-GL + EDIMAX EW-7711UMn + TV Philips 42PFL8404
Tomazino8 pisze:Podpinam adapter EDIMAX EW-7711UMn do portu USB w telewizorze

Jeśli chcesz podłączyć internet do TV to albo ciągniesz kabel ethernet od routera, albo kupujesz acespoit'a i po skonfigurowaniu, łączysz go kablem ehternet z TV, nie zapominając o podłączeniu zasilania.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Linksys WRT54-GL + EDIMAX EW-7711UMn + TV Philips 42PFL8404
próbowałem ale bez sukcesuJeśli chcesz podłączyć internet do TV to albo ciągniesz kabel ethernet od routera, albo kupujesz acespoit'a i po skonfigurowaniu, łączysz go kablem ehternet z TV, nie zapominając o podłączeniu zasilania.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... =tomazino8
Ostatnio zmieniony 2010-03-23, 06:22 przez Tomazino8, łącznie zmieniany 1 raz.