Linksys WRT54-GL + EDIMAX EW-7711UMn + TV Philips 42PFL8404

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Tomazino8
Początkujący użytkownik forum

Linksys WRT54-GL + EDIMAX EW-7711UMn + TV Philips 42PFL8404

Post autor: Tomazino8 »

Witam

Czy to powinno zadziałać?

Mam router Linksys WRT54-GL do niego wchodzi kabel od internetu, z routera z portu 1 wychodzi kabel intenetowy i wchodzi do komputera stacjonarnego. Internet działa, działa też po WIFI na laptopie. Sieć zabezpieczona.

W drugim pokoju (15m dalej) mam TV Philips PFL8404 z funkcją NetTV , z wejściem ethernet i wejściem USB. Problem w tym że nie mogę sobie poradzić z konfiguracją aby w tym TV był internet. Podpinam adapter EDIMAX EW-7711UMn do portu USB w telewizorze i nie wykrywa sieci domowej. Jak mam skonfigurować ten adapter - jakie wartości IP, maski itp mam powpisywać w to urzadzenie aby zadziałało.

Dodam, że jak wpinam ten adapter USB do komputera stacjonarnego to wykrywa sieć bezprzewodową (identycznie jak w laptopie) i wszystko działa.

Z góry dziękuję za wskazówki
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Linksys WRT54-GL + EDIMAX EW-7711UMn + TV Philips 42PFL8404

Post autor: krystianb »

Tomazino8 pisze:Podpinam adapter EDIMAX EW-7711UMn do portu USB w telewizorze
:szok: Port usb w TV służy tylko do podpięcia pamięci masowej ewentualnie komputera jeśli TV obsługuje dlna czy jakoś tak.
Jeśli chcesz podłączyć internet do TV to albo ciągniesz kabel ethernet od routera, albo kupujesz acespoit'a i po skonfigurowaniu, łączysz go kablem ehternet z TV, nie zapominając o podłączeniu zasilania.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Tomazino8
Początkujący użytkownik forum

Re: Linksys WRT54-GL + EDIMAX EW-7711UMn + TV Philips 42PFL8404

Post autor: Tomazino8 »

Jeśli chcesz podłączyć internet do TV to albo ciągniesz kabel ethernet od routera, albo kupujesz acespoit'a i po skonfigurowaniu, łączysz go kablem ehternet z TV, nie zapominając o podłączeniu zasilania.
próbowałem ale bez sukcesu
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t ... =tomazino8
Ostatnio zmieniony 2010-03-23, 06:22 przez Tomazino8, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ