Internet z TV co wybrać?
Moderator: Moderatorzy
-
- ### BAN ###
Internet z TV co wybrać?
Witam!
Niedługo kończy mi się umowa z jednym z lokalnych dostawców TV i Internetu.Zamierzam zmienić dostawcę, tylko nie mam pojęcia jakiego teraz wybrać. Najbardziej zależy mi na jakości usługi jak i cenie, no i ważniejszy dla mnie jest internet, a nie 1000 kanałów w kablówce.
Pakiet TV mają być dodatkiem, bo za dużo i tak nie oglądam, najwyżej kanały sportowe.
Słyszałam o przyspieszeniu neo z tv do 20mb/s no ale nie wiem czy jest to dobry wybór, nigdy z ich usług nie korzystałam.
Niedługo kończy mi się umowa z jednym z lokalnych dostawców TV i Internetu.Zamierzam zmienić dostawcę, tylko nie mam pojęcia jakiego teraz wybrać. Najbardziej zależy mi na jakości usługi jak i cenie, no i ważniejszy dla mnie jest internet, a nie 1000 kanałów w kablówce.
Pakiet TV mają być dodatkiem, bo za dużo i tak nie oglądam, najwyżej kanały sportowe.
Słyszałam o przyspieszeniu neo z tv do 20mb/s no ale nie wiem czy jest to dobry wybór, nigdy z ich usług nie korzystałam.
Ostatnio zmieniony 2010-03-25, 08:52 przez baszira, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Internet z TV co wybrać?
Tak jest neo 20Mb/s - ale trzeba mieć niski Margin i odpowiednią długość kabla do centrali . Tu sprawdzisz czy masz możliwość mieć 20 Mb/s. na kablu TP - Link : www.etlink.pl
w pole :Sprawdź dostępność usługi . wpisujesz nr. telefonu pokazuje Tobie odległość do centrali oraz czy jesteś w ADSL 2+ . JAk możesz to daj Print screen-a na forum ( fotkę z tymi danymi to odpowiem na twoje pytania ) bo na razie nie wiem czy masz możliwości na takiego neta w Neostradzie z TV .
w pole :Sprawdź dostępność usługi . wpisujesz nr. telefonu pokazuje Tobie odległość do centrali oraz czy jesteś w ADSL 2+ . JAk możesz to daj Print screen-a na forum ( fotkę z tymi danymi to odpowiem na twoje pytania ) bo na razie nie wiem czy masz możliwości na takiego neta w Neostradzie z TV .
Netia 2Mb/s. 
Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks

Router:D-Link DIR-655 + Modem : D-Link DSL-320T i E3131, 12.9.2013 3G Networks
-
- ### BAN ###
co to jest ten margin?
Dzięki za linka sprawdziłam sobie i wychodzi mi, że 20mb mieć nie mogę, ale to nie problem bo 6 mb/spokojnie by mi wystarczyła, to jest chyba dobra prędkość?
Tylko czy ona tyczy się samej neostrady czy też kablówki, czy te dwie usługi jednocześnie mogą działać bez zakłóceń?
Chętnie zrobiłabym screena ale nie wiem jak go wstawić do treści posta
Dzięki za linka sprawdziłam sobie i wychodzi mi, że 20mb mieć nie mogę, ale to nie problem bo 6 mb/spokojnie by mi wystarczyła, to jest chyba dobra prędkość?
Tylko czy ona tyczy się samej neostrady czy też kablówki, czy te dwie usługi jednocześnie mogą działać bez zakłóceń?
Chętnie zrobiłabym screena ale nie wiem jak go wstawić do treści posta

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Bardzo dobra i spokojnie wystarczająca.baszira pisze:to jest chyba dobra prędkość?
Kablówka masz na myśli telewizję? Bo kablówka to zupełnie co innego niż neostrada czy nawet TPSA.baszira pisze:Tylko czy ona tyczy się samej neostrady czy też kablówki,
Skorzystaj z serwisu hostującego zdjęcia za darmo, np. fotosik.pl, imageshack.us itp itd (dużo tego, google je zna).baszira pisze:Chętnie zrobiłabym screena ale nie wiem jak go wstawić do treści posta
-
- ### BAN ###
tak mówiąc kablówka miałam namyśli telewizję kablową, dla mnie to samo.
Nie za bardzo rozumiem czym to się różni?
zależy mi na tym żeby mieć internet i do tego móc oglądać np. Orange Sport , czy HBO i
jeżeli dobrze rozumiem to TPSa oferuje coś takiego w tych nowych pakietach?
Nie za bardzo rozumiem czym to się różni?

zależy mi na tym żeby mieć internet i do tego móc oglądać np. Orange Sport , czy HBO i
jeżeli dobrze rozumiem to TPSa oferuje coś takiego w tych nowych pakietach?
-
- Stały użytkownik forum
baszira
Po pierwsze powiedz gdzie mieszkasz
A po drugie pakiety TP są nieopłacalne! Dlatego gdy powiesz gdzie mieszkasz to może skonstuujemy ofertę
Po pierwsze powiedz gdzie mieszkasz
A po drugie pakiety TP są nieopłacalne! Dlatego gdy powiesz gdzie mieszkasz to może skonstuujemy ofertę

-
- ### BAN ###
mieszkam w Wawie ( Mokotów Stary) 
a dlaczego są nieopłacalne?
Z tego co widzę na stronie tp.pl to stawki za TV z netem nie są jakieś wysokie raczej konkurencyjne, tak mi się przynajmniej wydaje

a dlaczego są nieopłacalne?
Z tego co widzę na stronie tp.pl to stawki za TV z netem nie są jakieś wysokie raczej konkurencyjne, tak mi się przynajmniej wydaje
-
- Mistrz bezprzewodowy
Generalnie sama neostrada jest baaaaaaaardzo droga w porownaniu do innych operatorow korzystajacych z lacz TP, sam moge dac przyklad gdzie za neostrade 2Mb/s, mam to samo lacze ADSL tyle ze z predkoscia 6Mb/s u operatora korzystajacego z lacz TP SA(nie chce po prostu tutaj robic reklamy).baszira pisze:a dlaczego są nieopłacalne?
-
- Stały użytkownik forum
Wejdźcie nastronę :http://etlink.pl/
Wpiszcie numer lini TP. Uzyskacie szczegółowe dane na temat waszej lini -pcm/adsl+2/czasami tłumienność/odległość od centrali. Numer należy wpisać nad"panienkami"
Wpiszcie numer lini TP. Uzyskacie szczegółowe dane na temat waszej lini -pcm/adsl+2/czasami tłumienność/odległość od centrali. Numer należy wpisać nad"panienkami"
-
- Stały użytkownik forum
Proszę bardzo , oto porównanie :a dlaczego są nieopłacalne?
TP (umowa na 2 lata + net o przepustowości 6 Mb) – średnia cena to 119 zł, ALE masz dostęp jedynie do kanałów, które możesz tak naprawdę oglądać za pomocą anteny siatkowej, związku z czym musisz wykupić co najmniej pakiet M + HBO + Orange Sport (wg. Życzeń) za prawie 80 zł, co daje średnio na miesiąc 198 zł!.
Opcja druga:
Internet od Etlinka (umowa na rok, przepustowość 6 Mb) – 68 zł, z tym, że musisz w takim wypadku router więc jak niemasz – 80 zł (wydatek jednorazowy)
Telewizja (związku z zapotrzebowaniem Orange Sport) od Cyfry + - 49,8 za pakiet Podstawowy+ (ma więcej kanałów niż „M” TP) wraz z Canal+ (moim zdaniem ma ciekawsze filmy niż HBO) + HBO (19,9) + Orange Sport (10 zł) co daje w zaokrągleniu 80 zł. (umowa na 1,5 roku)
Podsumowując:
TP – 198 zł VS Cyfra+ z Etlinkiem – 156 zł
UWAGA! Aby korzystać z TV od TP potrzebujesz podłączyć dekoder do Liveboxa, co oznacza, że w przypadku awarii Internetu lub liveboxa mówisz na pewien czas telewizji

Pozdrawiam
-
- Guru bezprzewodowy
Jeszcze odnośnie Cyfry+ można w większości przypadków zmieniać pakiety wg. własnego widzimisię. Umowa jest podpisywana na usługi i w zimie możesz mieć np. Komfortowy a w lecie Podstawowy.
-
- Stały użytkownik forum
A czy przypadkiem zmiana z pakietu wyższego na niższy nie wiąże się z opłatą premiumJeszcze odnośnie Cyfry+ można w większości przypadków zmieniać pakiety wg. własnego widzimisię. Umowa jest podpisywana na usługi i w zimie możesz mieć np. Komfortowy a w lecie Podstawowy.

Oczywiście możesz np. zainteresować się telewizją "n", która ma również dobrą ofertę, choć nie będziesz miała Orange Sport.
Dodatkowo sprawdziłbym na tej stronie >>TUTAJ<< czy jesteś w zasięgu LLU Netii. Jeżeli tak to radziłbym wziąść za 59 zł 8 Mb/s, które może działać w praktyce do 16 Mb/s.
Pozdrawiam
-
- ### BAN ###
dzięki za linka, nie wiedziałam że jest taka strona i można sobie sprawdzić łącze
wyszło mi że mogę mieć 6mb/s, więc chyba to dobra prędkość? Mysle ,ze nie potrzebuje więcej, a ta prędkość jest akurat w promocji, wychodzi cos okolo 70 zl
@szymon12 widzę że się bardzo dobrze w tej tematyce orientujesz ….więc może wiesz co wchodzi w skład tych 40 kanałów telewizyjnych które dają w abonamencie? Mówisz że są to kanały dostępne dzięki antenie siatkowej, no ale mi to nie za bardzo dużo mówi:( jakie dokładnie, bo na stronie tp takie listy nie widzę?

wyszło mi że mogę mieć 6mb/s, więc chyba to dobra prędkość? Mysle ,ze nie potrzebuje więcej, a ta prędkość jest akurat w promocji, wychodzi cos okolo 70 zl
@szymon12 widzę że się bardzo dobrze w tej tematyce orientujesz ….więc może wiesz co wchodzi w skład tych 40 kanałów telewizyjnych które dają w abonamencie? Mówisz że są to kanały dostępne dzięki antenie siatkowej, no ale mi to nie za bardzo dużo mówi:( jakie dokładnie, bo na stronie tp takie listy nie widzę?
-
- Stały użytkownik forum
6 Mb/s to dobra prędkość 
Odnośnie kanałów to są na stronie TP : tutaj
Tak jak wcześniej pisałem są to kanały naprawdę podstawowe, które można odbierać za darmo poprzez antenę siatkową lub FTA.
Więc nie wiem czy jest sens wydawania 30 zł m-c tak naprawdę za dekoder (który jest mega podstawowy i lubi się wieszać) i świecące pudło (oops, ono już nie świeci), które i tak po umowie będziesz musiała zwrócić.

Odnośnie kanałów to są na stronie TP : tutaj
Tak jak wcześniej pisałem są to kanały naprawdę podstawowe, które można odbierać za darmo poprzez antenę siatkową lub FTA.
Więc nie wiem czy jest sens wydawania 30 zł m-c tak naprawdę za dekoder (który jest mega podstawowy i lubi się wieszać) i świecące pudło (oops, ono już nie świeci), które i tak po umowie będziesz musiała zwrócić.
- baxxxio
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Neo 6Mb wychodzi srednio ok 90pln miesiecznie[niezaleznie czy wezmiesz na 12, 24 czy 36 miesiecy, ale im dluzszy okres tym ciekawszy gratis]baszira pisze:wyszło mi że mogę mieć 6mb/s, więc chyba to dobra prędkość? Mysle ,ze nie potrzebuje więcej, a ta prędkość jest akurat w promocji, wychodzi cos okolo 70 zl
-
- Stały użytkownik forum
baxxxio ale chyba chodziło o Etlinka, gdzie 6 Mb jest za 68 zł (czyli koło 70
)

- baxxxio
Ja jakos w kazdym poscie widze informacje o neostradzie 
Oszczednosc jest, ale do pierwszej awarii, technicy w pierwszej kolejnosci "pomoga" obonentowi tepsy, a kientowi posrednika.

Oszczednosc jest, ale do pierwszej awarii, technicy w pierwszej kolejnosci "pomoga" obonentowi tepsy, a kientowi posrednika.
- draconair
- Stały użytkownik forum
Bez przesady. ;) Jak ja zgłaszałałem w zeszłe wakacje problem z rozłączaniem internetu ADSL w Erze to już na drugi dzień techników TP w domu miałem. Całkiem mili panowie w mojej okolicy pracują. Nie można tak pesymistycznie podchodzić. ;)baxxxio pisze:Oszczednosc jest, ale do pierwszej awarii, technicy w pierwszej kolejnosci "pomoga" obonentowi tepsy, a kientowi posrednika.
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
- baxxxio
Mam sasiada ktory zmienil tepse na netie.
Pogorszyla sie jakos sygnalu na linii i byl brak synchronizacji(bylismy na tej samej centrali).
Mnie przerzucili do innej centrali w 2 dni, sasiad mial problem przez 2 tygodnie.
Pracowali ci sami technicy, jednak tepsa potrafila to szybciej zalatwic.
Zreszta mnie odrazu po zdiagnozowaniu problemu(wymiana kabla nie wchodzila w gre) zaproponowano zmiane centrali, sasiad musial sie z netia dozerac, bo wmawiano mu ze nie ma takiej mozliwosci i trzeba bedzie zmniejszyc predkosc...
Kazdy ma inne doswiadczenia
Pogorszyla sie jakos sygnalu na linii i byl brak synchronizacji(bylismy na tej samej centrali).
Mnie przerzucili do innej centrali w 2 dni, sasiad mial problem przez 2 tygodnie.
Pracowali ci sami technicy, jednak tepsa potrafila to szybciej zalatwic.
Zreszta mnie odrazu po zdiagnozowaniu problemu(wymiana kabla nie wchodzila w gre) zaproponowano zmiane centrali, sasiad musial sie z netia dozerac, bo wmawiano mu ze nie ma takiej mozliwosci i trzeba bedzie zmniejszyc predkosc...
Kazdy ma inne doswiadczenia

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Czy aby na pewno? U mnie już od jakiegoś czasu, tpsa nie ma ekip wyjazdowych. Wszystko robi zewnętrzna firma, której wsio ryba do kogo jadą.draconair pisze:na drugi dzień techników TP w domu miałem.
Najwyżej co do tego, że problem z przerzuceniem na inną centralę może być, z tym nie sposób się nie zgodzić.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- draconair
- Stały użytkownik forum
No dobra, nie wiem czy konkretnie byli z TP - nie pytałem, nie zwracałem uwagi na loga na urządzeniach czy samochodzie.
Plus LTE
Orange VDSL
Orange VDSL
-
- Stały użytkownik forum
No nie jestem taki pewien ... Kiedyś rozmawiałem z pewnym pracownikiem BL na forum i powiedział, że po wielkim porozumieniu TP-UKE, klienci BSA są troszkę lepiej traktowani niż klienci TP.Oszczednosc jest, ale do pierwszej awarii, technicy w pierwszej kolejnosci "pomoga" obonentowi tepsy, a kientowi posrednika.
Wydawać by się mogło, że to jakieś głupoty, ale np. ja mam teraz neta w Netii (LLU), zgłaszałem dwa razy awarię (raz koło 21.00, a drugi koło 2 nad ranem ;D ) i za każdym razem technicy TP byli koło 9.00 i próbowali naprawić awarię (choć raz przejechali się nadaremno).
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-04-02, 08:16 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez szyman12, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- ### BAN ###
@baxxxio a jak wyszło Ci te 90zł miesięcznie?
…. a czy Cie operatorzy BSA też mają w swojej ofercie jakieś pakiety telewizyjne?
…. a czy Cie operatorzy BSA też mają w swojej ofercie jakieś pakiety telewizyjne?
-
- Stały użytkownik forum
Sumował średnią cenę neostrady w promocji Superinternet pro@baxxxio a jak wyszło Ci te 90zł miesięcznie?
Dziś jednak pojawiły się dwie nowe promocje w Etlinku i TP - jak się patrzy na ceny Etlinku to można powiedzieć, że nawet kablówki mogą się przy nim schować

Tak - jak podpiszesz z Erą umowę na 3 lata to dostaniesz dekoder Telewizji na Kartę z 3 miesięcznym dostępem do kanałów "premium" (sam zestaw możesz kupić na Allegro od 150 zł, ale nieważnea czy Cie operatorzy BSA też mają w swojej ofercie jakieś pakiety telewizyjne?

- baxxxio
Neostrada z interenetem
Od dzis zmienila sie promocja na sama neostrade:
http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358082/r ... 676932.pdf
Przez pierwsze 3,6,9 miesiecy abonament kosztuje 1pln(poprzednio 69pln) odpowiednio dla umow 12,24,36 miesiecy.
Czyli teraz srednia cena wynosi 75pln.

Od dzis zmienila sie promocja na sama neostrade:
http://www.tp.pl/b/binaries/PL/358082/r ... 676932.pdf
Przez pierwsze 3,6,9 miesiecy abonament kosztuje 1pln(poprzednio 69pln) odpowiednio dla umow 12,24,36 miesiecy.
Czyli teraz srednia cena wynosi 75pln.
-
- ### BAN ###
na 3 lata? trochę długa ta umowa z Era 
i poza nimi nikt już nie oferuje takich pakietów telewizyjnych?
niezła obniżka z 69zł na 1zł
widać ostatnio TP ciągle coś nowego wprowadza
wcześnie te szybsze pakiety TV z neo, teraz ta promocja
ciekawe czy to tylko chwilowy trend, czy coś bardziej długofalowego?

i poza nimi nikt już nie oferuje takich pakietów telewizyjnych?
niezła obniżka z 69zł na 1zł

widać ostatnio TP ciągle coś nowego wprowadza
ciekawe czy to tylko chwilowy trend, czy coś bardziej długofalowego?
-
- Stały użytkownik forum
Prawdopodobnie chwilowy trend.ciekawe czy to tylko chwilowy trend, czy coś bardziej długofalowego?
Jak masz telefon komórkowy w Plusie (abonament) to masz możliwość kupienia Cyfy+ z rabatem.i poza nimi nikt już nie oferuje takich pakietów telewizyjnych?
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Tylko dlaczego zamiast zajmować się promocjami nie pomyślą o przyszłych klientach? Nie kładą światłowodu tam gdzie byśmy chcieli.Dla przykładu mam telefon stacjonarny z TPSA i co z tego skoro jest on doprowadzony drogą radiową. Jaki internet i telewizję mogą mi zaoferować? Nic. Dużo by pisać ale nie oto tu w tym wątku chodzi.baszira pisze:widać ostatnio TP ciągle coś nowego wprowadza
Ponadto koleżanko zacznij pisać zgodnie z naszym regulaminem. Zdania zaczynamy z dużej litery.
Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Z jednej strony grasujący Miś Niechcemiś, a z drugiej czysty rachunek ekonomiczny...Jaco pisze:Tylko dlaczego zamiast zajmować się promocjami nie pomyślą o przyszłych klientach? Nie kładą światłowodu tam gdzie byśmy chcieli
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Później mają robią dlatego różne promocjePatryk pisze:a z drugiej czysty rachunek ekonomiczny...