Play blokuje logowanie do Plusa

Dyskusje na luzie nie związane z forum w granicach netykiety.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Play blokuje logowanie do Plusa

Post autor: adamos22 »

Od pewnego czasu użytkownicy sieci Play narzekają na brak możliwości zalogowania się poprzez roaming krajowy Plusa. Operator jednak twierdzi, że nie ma żadnych problemów i wszystko jest OK, a rzecznik proponuje przeprowadzenie testu aby to potwierdzić.
Więcej w tym temacie np. tu - http://media2.pl/telekomunikacja/62592- ... niami.html

Osobiście sprawdziłem dziś kilka razy o różnych porach na moim telefonie, i ręczne zalogowanie się do sieci Plus prawie za każdym razem kończyło się komunikatem o błędzie. Dopiero po kilkunastu próbach w krótkim odstępie czasu logowanie się powiodło.

Co więcej, na początku jak zacząłem używać Play wszystko działało bez problemu, więc raczej to nie jest jakaś histeria użytkowników.
A czy Wy możecie się zalogować do Plusa z kart Play ?
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Re: Play blokuje logowanie do Plusa

Post autor: sp6huk »

adamos22 pisze:A czy Wy możecie się zalogować do Plusa z kart Play ?
Bez problemu, w Play Fresh.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

To, że podczas rozmowy i wyjściu z zasięgu sieci macierzystej przerywało rozmowę to raczej mi się zdarzał i raczej normalne. Aktualnie ciągle mam zasięg sieci macierzystej więc nawet nie zwracałem uwagi.
Właśnie ręcznie się zalogowałem i zero problemów. Cell Track 260 01. :)
Awatar użytkownika
baxxxio
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: baxxxio »

Duzo ludzi ma ten problem.
Ci ktorzy sie odezwa na telepolis sa zalatwiani przez play4you2 po to zeby zamknac im usta, bo jakos nie zrobili tego globlanie nie wiedziec czemu(wiedziec czemu, poprostu jest im to na reke).
Awatar użytkownika
Jojo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Jojo »

Ja też miałem te problemy. Telefon nawet wywalało z Plusa, obecnie ten problem u mnie zanikł, ale jakiś czas temu naprawdę trzeba było kilkanaście razy próbować aby się zalogować. Te problemy miałem już zanim został wprowadzony stan darmowy, chyba, jeśli dobrze pamiętam.
Elektroniczna rewolucja
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Też nie mam problemu z logowaniem.
Patrzyłbym się na niektóre wypowiedzi z przymrużeniem oka.
Są też tacy, którzy potrafią dzwonić przy komunikacie "brak dostępu do sieci". :rotfl:

Nie mówię, że problem nie istnieje. Miałem kilka sporadycznych przypadków, z rok temu jak posiadałem Sony Ericssona. Przeważnie na terenach słabo zurbanizowanych. Najprawdopodobniej sieć Plusa była obciążona i wywalała.
szalony
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: szalony »

Ja Wam powiem tylko tyle ... problem jest i tyle , na telepolis to juz mi sie niechce nawet pisac takie tam bzdury pisza , i rzecznik Play niech lepiej takich glupot nie pisze ze wszystko jest ok bo nie jest... Problemy z logowaniem do Plusa sa i to ogolnopolskie - zeby bylo ciekawie to czesc telefonow " nie potrafi" nawet recznie Plusa utrzymac i " na sile" do Play sie loguja - nie wiem czy to wina oprogramowania telefonu czy Play jakies "chwyty" stosuje ze czesc telefonow nawet przy recznym wyborze Plusa po kilku-kilkunastu minutach na Play przechodzi :hyhy: - ps tylko niech mi tu "jakis madry" nie pisze ze po co mi Plus jak mam Play zasieg ... Sprawa jest prosta albo roaming jest i do klienta wybor nalezy z ktorej sieci korzysta , albo go nie ma i wtedy Play niech robi " swoje sztuczki" jak chce ale wtedy niech za jakosc swojej sieci sie wezma...
Awatar użytkownika
bombel201
Użytkownik forum

Post autor: bombel201 »

Mi tam dziala zasieg prawidlowo z Plusa.Niestety zasiegu Play'a nie mam i korzystam z nadajnikow Plusa.A moze ta cala sprawa to nie jakas prowakacja ze strony Play'a a moze Plusa? :rotfl:
ODPOWIEDZ