Problem - a835,nie potrafie sie polaczyc ...
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Problem - a835,nie potrafie sie polaczyc ...
Witam! Mam ogromny problem..mianowicie kupilem kilka dni temu na allegro motorole a835 w celu wykorzystania jej jako modem UMTS..kupilem takze bluetooth...i nniestety nie potrafie sie polaczyc z internetem:( telefon jest zalogowany do sieci 3g i na wyswietlaczu dziala przegladarka natomiast nie potrafie wykorzystac jej jako modem do laptopa...czy sa potrzebne jakies specjalne sterowniki aby uzyc jej jako modem przez bluetooth? kiedy probuje ustanowic polaczennie wyskakujqa mi rozne bledy np 31, 677 itp. ciagle cos nie tak...bardzo wiec prosze o pomoc..aha program bluesoleul laczy sie z motka moge przesylac pliki itp..
Modyfikacja tytułu tematu i scalenie postów. ->bob
moze ktos uzywa tej motoroli jako modemu laczac sie przez bluetooth? lub innego telefonu...prosze napiszcie jak sie laczycie..
Modyfikacja tytułu tematu i scalenie postów. ->bob
moze ktos uzywa tej motoroli jako modemu laczac sie przez bluetooth? lub innego telefonu...prosze napiszcie jak sie laczycie..
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Problem - a835,nie potrafie sie polaczyc ...
A nie lepiej spróbować przez kabel USB?
-
- Użytkownik forum
nie mam kabla..specjalnie kupilem bluetooth zebym mogl jednoczesnie ladowac tel i koerzystac z internetu.. musza byc jakies sterowniki do tej motki specjalnie pod bluetooth? jesli btak skad takie zdobyc?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Na stronie producenta powinny być sterowniki i instrukcja jak co skonfigurować.
PS.W wielu nowych telefonach podłanczając USB jednocześnie ładuje się bateria.Nie wiem jak w tym.Mniejsza o to. Ide spać.
PS.W wielu nowych telefonach podłanczając USB jednocześnie ładuje się bateria.Nie wiem jak w tym.Mniejsza o to. Ide spać.

-
- Użytkownik forum
wlasnie przewracam cala strone motoroli i nic tam nie ma niestety:( al edzieki za checi:)
- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Znajdź i zainstaluj mobile phone tools. Tam są sterowniki do telefonów i powinien Ci się zainstalować. Ale nie wiem na pewno czy tak się robi przez blootouth bo aj się łącze przez kabel.
I jak masz sesje w telefonie skonfigurowane to jak się łączysz z netem na komputerze to musi być w telefonie ustawiona jako domyślna z jakiejś innej sieci np z Orange. Bo w innym przypadku nie połączy się. Może pomoże.
I jak masz sesje w telefonie skonfigurowane to jak się łączysz z netem na komputerze to musi być w telefonie ustawiona jako domyślna z jakiejś innej sieci np z Orange. Bo w innym przypadku nie połączy się. Może pomoże.
Motorola V980 iPlus ~ 45kB/s 

-
- Użytkownik forum
mam mobile phone...niestety tam nie ma sterownikow do a835...a przez bluesoleil bez problemu polaczylem sie z internetem samsungiem x680..ie wiem co jest grane...zmiana ustawienia domyslnego na orange tez nie pomogla..moze to cos ulatwi ale ten tel jest z sieci 3...a slyszalem ze czasem u nich jest konieczna wymiana softu..ale czy to mozliwe zeby przez to sie nie chcial laczyc? przeciez na samym fonie net chodzi...
hmm nie wiem juz co sie dzieje...udalo sie polaczyc jednak nie udaje sie to zawsze...czasem wyskakuja bledy typu 788 31...aha i predkosc przesylu jak na umts slaba, duze waha nia od 100 do 314 kbps
hmm nie wiem juz co sie dzieje...udalo sie polaczyc jednak nie udaje sie to zawsze...czasem wyskakuja bledy typu 788 31...aha i predkosc przesylu jak na umts slaba, duze waha nia od 100 do 314 kbps
-
- Użytkownik forum
Witam udalo mi sie polaczyc motorola a835 przez bluetooth z iplus w technologii umts jednak predkosc jestdosc niska...wystepuja duze wahania wg pomiarow na numion.com od 100 do ok 320 kbps...z reguly jednak jest okolo 160-180 kbps, podczqas sciagania mam 23-24 kB/s..czym moze to byc spowodowane? zasieg umts mam 5 na 5 kresek
- seboo
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a jaka siła sygnału BT ? moze telefon jest za daleko ?
-
- Użytkownik forum
nie sadze..probowalem klasc tel w roznych miejscach...takze przy samym komputerze...co ciekawe u kolegi transfer byl duzp wyzsz - 40-44 KB/s..a wg wskaznika zasieg mial slabszy.ja mam non stop 5 kresek a transfer tak samo slaby raz numion pokazuje mi 366 a po chwili 99kbps...obciazenie sieci chyba nie zmienia sie tak bardzo z minuty na miknute?...nie wiem od czego to zalezy ale kladlem tel w pewnym miejsc i bylo np 260kbps a po paru minutach w tym samym miejscu 110:( i da sie odczuc te roznice przy otwieraniu stron
a czy przyczyna moze byc program bluesoleil?? bo u kolegi laczylem sie przez nowsza wersje..
a czy przyczyna moze byc program bluesoleil?? bo u kolegi laczylem sie przez nowsza wersje..
-
- Mistrz bezprzewodowy
Przede wszystkim to przyczyną jest ruch w sieci. W transmisji pakietowej podstawowa zasada jest taka, że zawsze najważniejsze są pakiety głosowe. Jesli tylko ktoś zacznie rozmawiać na Twoim BTSie, to od razu może zacząć Ci transfer spadać.Novy_21 pisze:nie sadze..probowalem klasc tel w roznych miejscach...takze przy samym komputerze...co ciekawe u kolegi transfer byl duzp wyzsz - 40-44 KB/s..a wg wskaznika zasieg mial slabszy.ja mam non stop 5 kresek a transfer tak samo slaby raz numion pokazuje mi 366 a po chwili 99kbps...obciazenie sieci chyba nie zmienia sie tak bardzo z minuty na miknute?...nie wiem od czego to zalezy ale kladlem tel w pewnym miejsc i bylo np 260kbps a po paru minutach w tym samym miejscu 110:( i da sie odczuc te roznice przy otwieraniu stron
Back to the Future 

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
No właśnie i oto prawie się pokłóciłem z facetem z Orange w salonie bo twierdził że tak wcale nie jest.Twierdził że nawet jest odwrotnie.A że jestem raczej pogodnej natury człowiekiem podziękowałem mu za wykład i wyszłem.A tylko zapytałem o internet i aktualną promocję oferty bez modemu.Szadzik pisze:Przede wszystkim to przyczyną jest ruch w sieci. W transmisji pakietowej podstawowa zasada jest taka, że zawsze najważniejsze są pakiety głosowe. Jesli tylko ktoś zacznie rozmawiać na Twoim BTSie, to od razu może zacząć Ci transfer spadać.

-
- Użytkownik forum
wiec tak: kolega u ktorego sprawdzalem te komorke mieszka niedaleko mnie i podejrzewam ze korzystamy z tej samej anteny...a chyba malo prawdopodobne ze w ciagu 15 minut ruch na sieci tak sie nasilil z etransfer spadl z 360-380kbps na okolo 140? i mam jeszcze takie pytanie bo w bluesolieil w wskaznika mozy sygnalu mam 3 czerwone kreski na 5...cfzy to moe byc przyczyna niskiego transferu? zaczynam sie wogoel zasanawiac czy nie mam po prostu slabszego zasiegu ale czy to mozliwe zeby wskaznik na komorce tak soie myliol i pokazywal 5/5 kresek?? u kolegi bylo 0d 3 do 5 kresek a transfery duzo wyzsze...
-
- Mistrz bezprzewodowy
To raczej mało prawdopodobne.Novy_21 pisze:wiec tak: kolega u ktorego sprawdzalem te komorke mieszka niedaleko mnie i podejrzewam ze korzystamy z tej samej anteny...a chyba malo prawdopodobne ze w ciagu 15 minut ruch na sieci tak sie nasilil z etransfer spadl z 360-380kbps na okolo 140?
A może po prostu masz jakiś lipny ten BT swój? Próbowałeś podłączać kluczyk BT kolegi pod swój komputer?Novy_21 pisze: i mam jeszcze takie pytanie bo w bluesolieil w wskaznika mozy sygnalu mam 3 czerwone kreski na 5...czy to moe byc przyczyna niskiego transferu?
Jeszcze sprawa tego, gdzie mieszkasz, w jakim budynku. Czy jest to blok z płyty betonowej, czy do drewniany itd.Novy_21 pisze:zaczynam sie wogoel zasanawiac czy nie mam po prostu slabszego zasiegu ale czy to mozliwe zeby wskaznik na komorce tak soie myliol i pokazywal 5/5 kresek?? u kolegi bylo 0d 3 do 5 kresek a transfery duzo wyzsze...
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
wiec tak..u kolegi testowalem na moim bluetooth..wiec on raczej jest ok...mieszkam w bloku ale kolega tez tyle ze pietro wyzej...a mozliwe jest ze mam cos nie tak z kompem?? moze cos w systemie?
-
- Mistrz bezprzewodowy
To już robi ogromną różnicę.Novy_21 pisze:wiec tak..u kolegi testowalem na moim bluetooth..wiec on raczej jest ok...mieszkam w bloku ale kolega tez tyle ze pietro wyzej...
Jak najbardziej możliwe. Wyczyść systemowe ustawienia TCP za pomocą WinSock Fix'a. Wyczyść rejestr. Ogólnie, jeśli masz zasyfiony system, a nawet gorszy sprzęt niż kolega, to może to być przyczyną gorszego działania interentu.Novy_21 pisze:a mozliwe jest ze mam cos nie tak z kompem?? moze cos w systemie?
Ostatecznie przeinstaluj windę.
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
hmm wiec ak: winsock fix nie pomogl... a rejestr to mam recznie wyczyscic??! a mmozliwe jest ze mam cos nie tak z portami usb? przez co maja gorsza przepustowosc? z reinstalka sie wstrzymam do wtorku..we wtorek wpadnie kolega ze swiom laptopem i zobacze jak bedzie na jego kompie...jesli tak sammo to chyba zostaje zasieg???a mozna do tej motki jakos samodzielnie cos na wzor kkonektora zmajstrowac? bo niegdzie nie widzialem do a835...a wyjscie na zewnetrzna antene posiada..
-
- Użytkownik forum
witam:) chcialem sie tylko pochwalic ze problem rozwiazny..wpadl kolega ze swoim laptopem i o dziwo u niego transfer duzo wyzszy w tym samym pomieszczeniu...okazalo sie ze przyczyna byl program bluesoleil 1.6. (kolega mial 1.4) przeinstalowalem u siebie na 1.4 i internet smiga 40-43KB/s:))) pozdrawiam i dziekuje wszystkim ktorzy probowali mi pomoc
aha temat mozna zamknac
aha temat mozna zamknac