Wi-Fi 11g USB Adapter

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
BadEyes
Początkujący użytkownik forum

Wi-Fi 11g USB Adapter

Post autor: BadEyes »

Co prawda czytałam sporo tematów związanych z moim problemem, ale nie znalazłam żadnej odpowiedzi z poradą, któraby pomogła, a więc zakładam nowy temat.

Chodzi o to, że mam sieć domową livebox TP, a jak wiadomo, w neostradzie zawsze występują błędy. Adapter Wi-Fi 11g USB na moim starym, dużo gorszym komputerze od obecnego, świetnie działał, prawie nigdy nie zdarzało mu się zawiesić.
Livebox jest oddalony od Wi-Fi o jakieś 3m, po wymianie liveboxa internet na moim komputerze pada praktycznie cały czas przy włączeniu większej ilości aplikacji (dla przykładu podam: przeglądarka internetowa + winamp = brak internetu), natomiast w drugim komputerze podłączonym przez kabel ethernet działa bez zarzutu.
Jest to bardzo irytujące, próbowałam wgrywać inne sterowniki, kilkakrotnie instalować, ale to nic nie dało.

Dodam jeszcze, że mam 512ramu, a na byłym kompie miałam tylko marne 128 i działało dużo lepiej.

Z góry dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Wi-Fi 11g USB Adapter

Post autor: Jo_gurt »

BadEyes pisze:Livebox jest oddalony od Wi-Fi o jakieś 3m,
WiFi to chodzi o sieciówkę USB? Bo zdanie jest analogiczne do: LB jest oddalony od kabla ethernetowego o 3m. ;)
BadEyes pisze:po wymianie liveboxa
Tzn jakiej wymianie? Czym spowodowanej?
Awatar użytkownika
BadEyes
Początkujący użytkownik forum

Post autor: BadEyes »

Eeee... dla pełnego zrozumienia:
Livebox nie może być od kabla ethernet oddalony o 3m ponieważ kabel jest do niego podłączony :)

Co do tej wymiany, livebox się po prostu spalił.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Stawiałbym na wadliwą sztukę, których swego czasu była cała masa.
ODPOWIEDZ