Od razu przepraszam za bycie 1 postowym pytajacym, prosze nie bic!

Mam problem z modemem Huawei e1550, modem jest brandowany cyrylica mniejwiecej jako KNIBCTAP konfiguracja komputera:
Windows 7, sterowniki zaladowane z urzadzenia.
Zainstalowane programy - Mobile Internet z urzadzenia (katastrofa)
Top_Netinfo - genialny program

Problem: modem nie umie sie zarejestrowac do sieci (nie ma simlock, karta sieci plus lub orange). Sam modem jest w stanie wyszukac sieci w okolicy (mam dwa nadajniki, dajace 20% lub 70% sygnalu wg. top_netinfo). Automatycznie ani manualnie nie jestem w stanie zarejestrowac sie do sieci, co daje mi blad 678 podczas prob laczenia. Karty same w sobie dzialaja i maja zasieg w telefonach: SE k750i, HTC Dream, LG Cookie etc. Zmiana lokacji mojej geograficznej (blizej nadajnika), nie pomaga.
Ktos spotkal sie z podobnym problemem? Nie jestem w stanie powiedziec czy modem pracowal wczesniej, swiezo kupiony z allegro.
Pozdrawiam
Tomek
[ Dodano: 2010-03-19, 15:36 ]
Po weryfikacji parametrow szukania znalazlem mozliwe rozwiazanie, update firmware urzadzenia do:
E155XUpdate_11.608.13.02.00.B418
Na stronie producenta nie da sie czegos takiego znalezc, wiem tez ze potrzebny bedzie kod do aktualizacji. Jak wygenerowac taki kod i czy ktos wie moze skad sciagnac sama aktualizacje?