ED77 - problem z gg

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Patryk1708
Użytkownik forum

ED77 - problem z gg

Post autor: Patryk1708 »

Witam.
Posiadam modem ED77. Od tygodnia nie mogę przełączyć się na jakikolwiek status na gadu-gadu. Znalazłem wyjście z tej sytuacji, ale niezbyt zadowalające. Otóż zainstalowałem program TrafficCompressor, dzięki któremu internet jest stabilniejszy i działa gg. Wszystko by było w porządku gdyby nie to, że ten program TrafficCompressor zanim przejdzie do normalnego działania czeka około pół godziny :? . Wyświetla się napis: "Servers are busy. Traffic is not compressed. Please wait until the servers are able to accept a new connection. Estimated waiting time: [czasami 20 minut czasami 30 minut itp.]. Czy jest jakieś inne wyjście? Co może być nie tak? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
seboo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: ED77 - problem z gg

Post autor: seboo »

?! Tzn ze bez traffic compresora nie możesz przełączać statusów na gadu ?! Albo to wina serwerów GG albo może podłaczyło sie do systemu jakies proxy , w3cache. Rowniez zagadkowa jest niemoznosc podłączenia do traffic compresora - czyby mieli przeciazone serwery ? a moze to wlasnie cos u ciebie przechwytuje caly ruch przy okazji przesylajac przez jakies proxy , probujac cos cacheowac po drodze - ale czy to wirus ? Ja bym sprawdzil system , ustawienia proxy , ewentualnie zrobil telnet np na 1.1.1.1 80 i zobaczyl czy odpala sie jakies polaczenie
Awatar użytkownika
Patryk1708
Użytkownik forum

Post autor: Patryk1708 »

Bez traffica nie ma możliwości przełączania statusów, ale np. dzisiaj rano gdy mam największą prędkość przesyłania i odbierania danych w tygodniu (sprawdzam na dsl.cz) to idzie gg bez TrafficCompressora. Może tak być, że mam poprostu za wolne łącze na gadu-gadu??????? Tylko dziwi mnie to, że zawsze było ok. Co do ustawień połączenia gadu-gadu to mam ustawione Połączenie stałe np. LAN; bez proxy; włącz przesyłanie plików.
zieciu
Początkujący użytkownik forum

Post autor: zieciu »

to zmien polaczenia stale LAN na polaczenie dial-up. i ustaw wyszukiwanie polaczenia.
ODPOWIEDZ