Witam. Moja sytuacja wygląda tak, że obecnie używam jednego AP-modemu ADSL (Linksys WAG200G) który znajduje się w jednym budynku, z kolei w drugim jest sieć złożona z czterech komputerów i drukarki. Jeden z komputerów z kartą wlan pełni rolę bramy, wszystkie podpięte są do switcha. Wszystko działa dobrze, jednak w tej sytuacji pozostałe komputery mają dostęp do Internetu, tylko gdy ten jeden jest włączony. Dlatego też nabyłem drugiego AP (TP-Link W8901G), którego mam zamiar użyć jako AP-clienta. Problem jest z tym, że switch, którego używam ma tylko 5 portów i braknie mi jednego do połączenia AP. W tej sytuacji mam pytanie - czy możliwe jest coś takiego:
Czyli TP-Link podłączony do switcha, a jeden z komputerów po kablu do TP-Linka, tak żeby wszystkie komputery były jak wcześniej w jednej sieci lan? Jeśli jest to możliwe to czy mógłby ktoś wytłumaczyć jak to skonfigurować, bo nie mam pojęcia jak się do tego zabrać

W TP-Linku ustawiłem Bridge-Mode ale nie wiem co dalej bo nigdzie nie ma pola na wpisanie MACa Linksysa (chyba że tam gdzie jest filtracja MACów?) Czy w obu urządzeniach mam ustawić ten sam kanał, niezależnie jaki? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc...