Proszę o pomoc, zakupiłem dzisiaj owo cudo i .... Posiadam Huawei e160, zaktualizowane oprogramowanie routera do wersji 2.11 i wyłożyłem się na oknie konfiguracyjnym "ustawienia ogólne 3g ..." co wypełnić:
Kod PIN : (to chyba wiem )
APN :
Nazwa użytkownika :
Hasło :
Potwierdź hasło :
Skrypt wybierania AT :
wpisanie samego PIN-u niestety (o naiwny) nie zadziałało ...
Z tego co wiem to oprogramowanie 2.11 delikatnie mówiąc "nie zbiera" dobrych opinii. Zmień na 2.08c ( link do niego znajdziesz na forum Edimax-a w wątku o braku zestawienia połączenia po zerwaniu) i będzie ok. Sam używałem tego routera z E160 i działał bez zarzutu.
I jeszcze jedno, standardowo w tym routerze jest AT dial script : *99#
dla blueconnecta powinno być: *99***1#
Dziękuję zaraz wracam do domu i sprawdzę. I dzięki za podpowiedź o forum edimax. To chyba jedno z lepszych miejsc do rozwiązywania tego typu problemów, a z tego co widzę odpowiedzi ze strony saportu są szybkie i się sprawdzają.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-11-05, 19:28 ]
Jest dobrze. Dla blueconnect:
Kod PIN :
APN : erainternet
Nazwa użytkownika :erainternet
Hasło :erainternet
Potwierdź hasło :erainternet
Skrypt wybierania AT : *99***1#
Ale najsamprzód jeżeli ktoś był tak ambitny i używa firmware 2.11 to wracamy do 2.08 i będzie śmigać (oczywiście huawei e160)
pozdrawiam
ps. Pan z saportu Edimax rzeczowy, aczkolwiek zmęczony życiem. Więcej luzu kolo
Właśnie podłączyłem Edimaxa 3g 6200n z blueconnectem przez Huawei e160
Założyłem właśnie konto na forum tylko żeby napisać poradnik dla tych co potrzebują .
No więc :
PiN : [czyli numer jaki używałeś przed połączeniem np 7943 ]
Użytkownik : erainternet
Hasło : erainternet
Powtórz hasło : erainternet
Skrypt wybierania AT : *99***1#
wciskasz Connect , Zapisz , router się resetuje przez 30 sekund .
Strony www się ładują .
A co mam zrobić z modemem ZTE MF100 od ery? Po prostu już nic nie rozumiem... Który mam wybrać firmware (jakby ktoś podał linki jeszcze to byłoby fajnie ) i jakie ustawienia powpisywać...
Router wygląda w tej chwili tak.
Lampka modemu (zielona) świeci nieprzerwanie,
WAN - świeci nieprzerwanie,
3G - tak samo
Po prostu nie wiem co robić, bardzo proszę o pomoc i przepraszam za odświeżenie tematu.