Strony nie ładują się do końca

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Fabian 2
Użytkownik forum

Strony nie ładują się do końca

Post autor: Fabian 2 »

Hmm mam już 3 dzień problem taki: internet jest znaczy zasięg, pobierać np piosenke z neta normalnie pobiera, ale żeby chodzić po stronach to jest tak: wciskam żeby wczytywało strone to nie wczyta od razu pisze ZAKOŃCZONO i po kilkakrotnym wciskaniu wczytywania w końcu zaskoczy i zacznie się ładować ale długo i czasem załaduje strone ale nie wszystkie elementy. MAM ORANGE FREE DOM PRO. Wgrywałem inną przegladarke ale to nic nie dało. Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony 2010-04-04, 18:40 przez Fabian 2, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Oficer
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Strony nie ładują się do końca

Post autor: Oficer »

Zauważ że pewnie masz limit a max prędkość to 9KB takie uroki CDMA.
Fabian 2
Użytkownik forum

Ale mam już rok ten internet i pierwszy raz takie coś mi się zrobiło.
adixm
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: adixm »

Fabian 2 pisze:Ale mam już rok ten internet i pierwszy raz takie coś mi się zrobiło.
Kiedys limitów nie bylo, zostaly wprowadzone jakos do wrzesnia ubiegłego roku...Chociaz ja mysle ze nie musi byc to koniecznie limit, a moze byc przeciążony nadajnik.
LukeX
Stały użytkownik forum

Post autor: LukeX »

Też stawiam , że to wina przeciążonego nadajnika , jak tak dalej pójdzie mój entuzjazm do CDMA i OF już nie będzie taki wielki , Orange musi poważnie pomyśleć coś o tym bo tych przeciążonych nadajników jest coraz więcej...
polpager
Początkujący użytkownik forum

Post autor: polpager »

A ja powiem coś zupełnie przeciwnego.. Od pewnego czasu zaobserwowałem pewne odciążenie sieci.. Wcześniej w godzinach popołudniowych i wieczornych dało się zaobserwować wyraźnie spowolnienie działania internetu, jak i większe pingi, natomiast teraz nie jest to tak odczuwalne.
Nie wiem, czy jest to spowodowane wprowadzeniem limitu, czy też Orange zaczyna polepszać infrastrukturę, ale mają u mnie małego plusika ;)
Fabian 2
Użytkownik forum

Czyli mówicie że to wina orange. To pozostało mi do nich po świętach zadzwonić zapytać co się dzieje.
LukeX
Stały użytkownik forum

Post autor: LukeX »

polpager pisze:A ja powiem coś zupełnie przeciwnego.. Od pewnego czasu zaobserwowałem pewne odciążenie sieci.. Wcześniej w godzinach popołudniowych i wieczornych dało się zaobserwować wyraźnie spowolnienie działania internetu, jak i większe pingi, natomiast teraz nie jest to tak odczuwalne.
Nie wiem, czy jest to spowodowane wprowadzeniem limitu, czy też Orange zaczyna polepszać infrastrukturę, ale mają u mnie małego plusika ;)
Ja jestem odmiennego zdania od ponad tygodnia średnia prędkość waha się w okolicach 0.3Mb przy odległości do nadajnika 7 km i przy max zasięgu ( 54dBm ,antena zewnętrzna )mam nadzieje , że to tymczasowe i coś się zmieni...
ODPOWIEDZ