Krótki kod w Play Fresh do sprawdzania pakietu Play Online
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Krótki kod w Play Fresh do sprawdzania pakietu Play Online
Czy istnieją krótkie kody do sprawdzania pozostałych MB w pakietach promocyjnych Play Online w telefonie w Play Fresh?
Przedzieranie się przez *111# to jest rozpacz...
Nigdzie nie mogę znaleźć takich kodów, czy one w ogóle istnieją?
Kody z Play Online - internet na kartę nie działaja prawidłowo - pozwalają tylko sprawdzić czy pakiet jest aktywny czy nie.
Przedzieranie się przez *111# to jest rozpacz...
Nigdzie nie mogę znaleźć takich kodów, czy one w ogóle istnieją?
Kody z Play Online - internet na kartę nie działaja prawidłowo - pozwalają tylko sprawdzić czy pakiet jest aktywny czy nie.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Krótki kod w Play Fresh do sprawdzania pakietu Play Online
Wiadomo...ale to niestety jedyne wyjściewlserwis pisze:Przedzieranie się przez *111# to jest rozpacz...

-
- Użytkownik forum
To fatalnie. Chyba celowo to tak utrudnili...
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Krótki kod w Play Fresh do sprawdzania pakietu Play Onli
Czy próbowałeś kodu:wlserwis pisze:Czy istnieją krótkie kody do sprawdzania pozostałych MB w pakietach promocyjnych Play Online w telefonie w Play Fresh?
[...]
*108#
?
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
Próbowałem *108#, niestety to nie to. To pokazuje "Stan promocyjnego konta transmisji danych" [=0]. Tu chyba chodzi o inną promocję.
-
- Mistrz bezprzewodowy
W takim razie o jaką promocję Tobie chodzi?wlserwis pisze:Próbowałem *108#, niestety to nie to. To pokazuje "Stan promocyjnego konta transmisji danych" [=0]. Tu chyba chodzi o inną promocję.
Krzysztof
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Kolega napisał wyraźnie w 1 poście tematu że chodzi mu o pakiet Play Online w TelefonieChris-Kr pisze:W takim razie o jaką promocję Tobie chodzi?wlserwis pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>

Ostatnio zmieniony 2010-04-07, 11:43 przez DJ1910, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Nie zaskoczyłem, że to jest nazwa własna promocji. Faktycznie, kod *108# wyświetla stan pakietu w innej promocji, a mianowicie „Tani Internet w Play Fresh”.DJ1910 pisze:Kolega napisał wyraźnie w 1 poście tematu że chodzi mu o pakiet Play Online w Telefonie![]()
Tutaj mści się bezkrytyczna rezygnacja z cudzysłowów przez firmy dokonujące spolszczenia systemu Windows, a co niestety niczym zaraza rozszerzyło się na język codzienny.
O ile w języku angielskim cudzysłowy nie są konieczne, bo każde słowo w nazwie lub tytule pisze się wielką literą, to w języku polskim opuszczenie cudzysłowów prowadzi do nieporozumień, choćby takich jak tutaj.
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
Tak, chodziło o pakiet Play Online w Telefonie.
Czyli wygląda na to, że ze sprawdzaniem stanu pakietu krótkim kodem można się pożegnać?
Czyli wygląda na to, że ze sprawdzaniem stanu pakietu krótkim kodem można się pożegnać?
- DJ1910
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Do tego chciałbym dodać że to całe USSD w Play działa tragicznie
Często trzeba 2-3 razy zaczynać sprawdzanie od nowa, bo po przejściu z menu głównego jeden poziom głębiej mamy komunikat o błędzie. Dopiero za 3 razem jest pewność że to pójdzie jak trzeba,chociaz były dni że nie dało sie za żadne skarby wykonać tej operacji prawidłowo.

-
- Guru bezprzewodowy
To ja widocznie mam szczęście, bo u mnie USSD działa prawidłowo.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Play ostatnio coś kombinuje z kodami USSD.
W książce telefonicznej komórki mam zapisany kod *111*34*1#, którym zawsze aktywowałem sobie "Pakiet 100 minut do Play i na stacjonarne".
Wczoraj, gdy chciałem tym kodem aktywować sobie następny pakiet, zamiast tego otworzyło mi się w telefonie menu Playa.
Ponieważ nie wiedziałem gdzie w tym menu szukać aktywacji pakietu "100 minut", a nie miałem ani czasu, ani chęci na eksperymenty, więc wyszedłem z tego menu i aktywowałem pakiet przez WWW.
Biorąc pod uwagę również brak możliwości sprawdzenia przy pomocy kodu USSD stanu konta w promocji "Pakiet Play Online w telefonie", oceniam te zmiany zdecydowanie negatywnie.
W książce telefonicznej komórki mam zapisany kod *111*34*1#, którym zawsze aktywowałem sobie "Pakiet 100 minut do Play i na stacjonarne".
Wczoraj, gdy chciałem tym kodem aktywować sobie następny pakiet, zamiast tego otworzyło mi się w telefonie menu Playa.
Ponieważ nie wiedziałem gdzie w tym menu szukać aktywacji pakietu "100 minut", a nie miałem ani czasu, ani chęci na eksperymenty, więc wyszedłem z tego menu i aktywowałem pakiet przez WWW.
Biorąc pod uwagę również brak możliwości sprawdzenia przy pomocy kodu USSD stanu konta w promocji "Pakiet Play Online w telefonie", oceniam te zmiany zdecydowanie negatywnie.
Krzysztof
-
- Użytkownik forum
Czasem są nawet problemy ze sprawdzeniem krótkim kodem stanu konta w Play Fresh. Na szczęście ostatnio jakby mniejsze. A to przedzieranie się przez menu *111# to naprawdę beznadzieja. Dochodzę do wniosku, że oni chyba celowo to wszystko utrudniają, żeby zniechęcić do sprawdzania. W końcu im rzadziej się sprawdza, tym większe prawdopodobieństwo, że się pakiet wyczerpie i... wiadomo.