Mam maly problem z bezprzewodowym podpieciem internetu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Mam maly problem z bezprzewodowym podpieciem internetu
Witam . Moj problem polega na tym ze w domu mam dsl 512/256 i jest do niego podpiete 4 komputery w tym moj . a TERAZ chcialem podpiac laptopa ktoren ma wbudowana karte bezprzewodowa. Kupilem takie urzadzenie http://www.picspirate.com/links/lan1 i podpiolem do niego kabelek z huba http://www.picspirate.com/links/lan2 . Czy musze to jakos konfigurowac ?? Bo mam tak czasami ze ten interenet chodzi na laptopie a jak go zresetuje to juz nie idzie ?? Nie wiem dlaczego a czasami <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie chce chodzic jest sygnal znakomity ale i tak nic nie chodzi ??
- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Mam maly problem z bezprzewodowym podpieciem internetu
Dobry Ap kupiłes. Na karcie ustaw IP na sztywno i wyłacz na tym kompie konfiguracje zerowej sieci bezprzewodowej.
-
na sztywno czyli automatyczne ?? oki a ta druga opcja to gdzie to mam znalezc ?? wszystko laczy nawet terqaz sie pokazla siec ze jest podloczone ale strony nie otiwera gg nie ma nic 

- MaxFM
- Stary wyga bezprzewodowy
Na sztywno czyli powpisuj recznie, nie na auto. Powpisuje takze DNSy dostawcy. Konfig. zerowej: panel sterowania -> narzedzia administracyjne -> usługi , poszukaj na liscie "konfiguracja zerowej sieci bezprzewodowej", daj "wyłącz"
-
ok wylaczylem a adres ip to mam napisac taki jak mam w ksiazecce dolonczonej do AP ?? a ja nie iwem jaki jest dns jak sie to dowiedziec
Połączenie dwóch postów.Nie pisz jednego pod drugim. ->bob
wiec tak jesli wyloncze ta konfiguracje zerowa to wtedy w sieciach bezprzewodowych pisze blad microsoft 87211 i zeby wlaczyc ta usluge jesli wloncze to wtedy pisze znowu zeby zaznaczyc uzyj systemu windows do kongiguracji ustawien sieci . I wtedy jesli to zaznacze to jes sygnal pokazuje sie siec w okienku ale jesli chce uruchomic jakas stronke to nie da rady ani gg nie chodzi
Połączenie dwóch postów.Nie pisz jednego pod drugim. ->bob
wiec tak jesli wyloncze ta konfiguracje zerowa to wtedy w sieciach bezprzewodowych pisze blad microsoft 87211 i zeby wlaczyc ta usluge jesli wloncze to wtedy pisze znowu zeby zaznaczyc uzyj systemu windows do kongiguracji ustawien sieci . I wtedy jesli to zaznacze to jes sygnal pokazuje sie siec w okienku ale jesli chce uruchomic jakas stronke to nie da rady ani gg nie chodzi