Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Witam. Mam przed sobą laptopa Acer Extensa 5620z świeżo po formacie. Teraz mam problem z instalacją karty sieciowej Broadcom 802.11g, cały czas w menadżerze urządzeń wyświetla mi KOD 39. Instaluję sterowniki i z płytki i z internetu i póki co bezskutecznie.
W menadżerze urządzeń mam Karty sieciowe-> Broadcom NetLink(TM) Gigabit Ethernet, Karta sieciowa 1394, Karta sieciowa Broadcom 802.11g( to nie działa). A to co kazałeś mi podać to gdzie to jest i co to jest:) Zapewne jakie numery identyfikacyjne tylko jakie?
[ Dodano: 2010-04-07, 13:44 ]
EDIT: Jeszcze odnośnie kodu 39:
Kod 39
System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Być może brakuje sterownika lub jest on uszkodzony. (Kod 39)
Przyczyna
Błędy związane z kodem 39 mogą mieć kilka przyczyn:
* Brakuje wymaganego sterownika urządzenia.
* Wymagany plik binarny jest uszkodzony.
* Występuje problem z procesem We/Wy pliku.
* Nie można załadować sterownika odwołującego się do punktu wejścia w innym pliku binarnym.
Zalecane rozwiązanie
Należy ponownie zainstalować sterowniki tego urządzenia.
Odinstalowanie i ponowne zainstalowanie sterownika
Należy odinstalować sterownik za pomocą Menedżera urządzeń i przeprowadzić skanowanie w poszukiwaniu nowego sprzętu, aby ponownie zainstalować sterownik.
Może zostać wyświetlony monit o podanie ścieżki do sterownika. System Windows może zawierać wbudowany sterownik. Mogą też być nadal dostępne pliki sterownika zainstalowane podczas poprzedniego konfigurowania urządzenia. Niekiedy jest otwierany Kreator nowego sprzętu, w którym może zostać wyświetlony monit o sterownik. W przypadku monitu o sterownik, który nie jest dostępny, można spróbować pobrać najnowszy sterownik z witryny dostawcy sprzętu w sieci Web.
1. W oknie dialogowym Właściwości urządzenia kliknij kartę Sterownik, a następnie kliknij przycisk Odinstaluj. Postępuj zgodnie z instrukcjami.
2. Uruchom ponownie komputer.
3. Otwórz Menedżera urządzeń, kliknij menu Akcja, a następnie kliknij polecenie Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. Postępuj zgodnie z instrukcjami.
Nie wiem dlaczego ale po odinstalowaniu sterownika i uruchomieniu ponownie komputera wszystko wygląda po staremu. Zaraz sprawdzę jeszcze te sterowniki della.