Modem Orange icon 225, system windows7 homeaptop HP Pavilion

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kortyg
Początkujący użytkownik forum

Modem Orange icon 225, system windows7 homeaptop HP Pavilion

Post autor: kortyg »

Zestaw jak w tytule. Zwracam się do Was jako fachowców, czy plik AtherosAR9285 802.11b/g/n WiFi Adaptor jest właściwym sterownikiem tego modemu. Oczywiście brak internetu. A w ogóle jal do niego (icon 225) zainstalowac sterownik?
Ed
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Modem Orange icon 225, system windows7 homeaptop HP Pavilion

Post autor: Jo_gurt »

To nie ten sterownik :P
Atheros to karty WiFi, zresztą jak jest w nazwie stera.
Zajdź tu: http://sterowniki.bez-kabli.pl/option/option_d.htm
kortyg

Pod adresem:
http://www.option.com/en/support/softwa ... s/icon225/
znalazłem pliki pod windows7. Ale wg mojego rozeznania nie są to pliki sterownika. Mają rozszerzenie msi. Jak postępować z tymi plikami? Co najmniej kilka razy wpisywałem sterowniki i zawsze szukałem pliku xxx.inf lub wykonywalnego (exe). Szczególnie zwracam się do Jo_gurt'a, czytałem wiele Twoich wypowiedzi i uważam Cię za wielkiego znawcę tematu.
Nurtuje mnie jeszcze jedna rzecz: czy laptop przełącza się automatycznie między siecią WLAN i LAN w zależności od rodzaju łącza z jakiego aktualnie korzystamy.
Ed
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

kortyg pisze:Mają rozszerzenie msi. Jak postępować z tymi plikami?
Są to pliki instalacyjne, postępować tak samo jak przy setup.exe.
kortyg pisze:czy laptop przełącza się automatycznie między siecią WLAN i LAN w zależności od rodzaju łącza z jakiego aktualnie korzystamy.
Nie, jeśli się z 2 łącz korzysta to najlepiej z programiku gtconnect lub <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> korzystać.

[ Dodano: 2010-04-10, 12:35 ]
Ale niżej pod tym samy adresem masz też driver pack, normalny zip z infami. A .msi to jest instalka gtconnect z wbudowanymi sterownikami.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
kortyg

Gdy próbuję zainstalować z pliku o rozszerzeniu msi dostaję info o braku plików instalacyjnych. Z kolei driver pack zawiera wiele sterowników. Laptop HP Pavilion na którym chcę zainstalować sterownik nie jest mój i metoda prób i błędów jest kłopotliwa. Po prostu nie wiem który wybrać. Podglądnąłem zawartość plików i zauważyłem że są tam sterowniki do Icon 321,322 i 401. I znowu jestem w malinach, chyba że czegoś nie rozumiem. Jeszcze jedno: wpisywać sterownik należy przy włączonym modemie?
Ed
ODPOWIEDZ