[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2010-04-06, 21:08 ]
Po drobnych perturbacjach zostawmy może osobny temat

Moderator: Moderatorzy
Na pewno nie xDSL. Ma być bez modemu.Ghard Lage pisze:przy zakupie routeru, xDSL?
Byłem dzisiaj w Vobisie, królują tam Netgeary i Linksys'y. Szczerze to nie ma nic ciekawego, lepiej kupić w internecie. A no i jeszcze nowinkaJo_gurt pisze:Komputronik i Vobis mieli go czasem na stanie.
Dokładnie tak.Ghard Lage pisze:Aha czyli taki jak do kablówki będzie ok?
Może być np. TP-Link WR1043ND, dostaniesz 802.11n od razu.Ghard Lage pisze:A coś z usb by się znalazło?
Jakoś kombinując by się dało (np AP + printserver), ale raczej zabawa mało opłacalna.Ghard Lage pisze:A i czy jest możliwość podłączenia drukarki na usb do routera drogą bez kabla?
Ile kondygnacji do obsłużenia?Ghard Lage pisze:Aha i router będzie stał na poddaszu
Może się okazać, że jednym sprzętem nie pokryjesz domu.Ghard Lage pisze:ale chyba ma za mały zasięg na ten dom
Trzymaj się z dala od D-Linka. A zresztą po co Ci model z xDSL?Ghard Lage pisze:Chyba znalazłem ideał ^^
Znam router tańszy i nie równie funkcjonalny, ale wręcz bijący na głowę tego D-Linka. Ovislink WL-1600GL - można zainstalować na nim Tomato lub OpenWRT, a to są prawdziwe kombajny.Ghard Lage pisze:Ale może znacie coś tańszego i równie funkcjonalnego?
Dobrze rozumiesz.Ghard Lage pisze:Rozumiem, że D-link nie ma za dobrej reputacji?
Nie tracimy, producent ma na swojej stronie nawet instrukcję jak wgrać Tomato a w razie problemów z wgraniem możesz wręcz liczyć na support producentaGhard Lage pisze:Jeśli tak to hmm w sumie mi wisi bo i tak tracimy gwarancję.
Problem z dostępnością? Ja widzę że jest dostępny w 17 sklepach: http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/440724Ghard Lage pisze:A co do tego Ovislinka to wszystko fajnie ale jest problem z dostępnością
Masz rację a od siebie jeszcze dodam że ciągnie dwukrotnie więcej prądu od Ovislinka, bo około 10-12W. Dlatego Ovis jest znacznie lepszym wyborem. Mniejszy, energooszczędniejszy i tańszy a funkcjonalność ta sama.Ghard Lage pisze:A ten WRT54GL trochę ciut drogi no i słyszałem, że zasilacz się przegrzewa
Trzeba zestawić połączenie PPPoE.Ghard Lage pisze:A jak przebiega konfiguracja wimaxa na router
W moim podpisie masz konfig WiMAX + Tomato.Ghard Lage pisze:A jak przebiega konfiguracja wimaxa na router tzn. standardowo tak jak kablówki?
Bo jest solidny, niezawodny i ma możliwość instalacji alternatywnego softu. Poza tym jest na rynku już długi czas i zdążył zdobyć uznanie. Ale od czasu jak pojawił się Ovislink WL-1600GL jest już nieopłacalny, bo Ovis ma wszystkie zalety WRT54GL a dodatkowo jest mniejszy, tańszy i ciągnie mniej prądu.Grzesiek225 pisze:Czemu WRT54GL jest tak chwalony
http://tomato.groov.pl/RAF/tomato-RAF-N ... L.8645.trxGrzesiek225 pisze:Można prosić o jakąś sprawdzoną (w pl języku jeśli jest) wersje tomato na Ovislinka?