Czy jest karta GSM/EDGE. ze złączem PCMCIA ExpressCard 36/54
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy jest karta GSM/EDGE. ze złączem PCMCIA ExpressCard 36/54
Czy ktoś zna firmę produjkującą kartę modem GSM/GPRS/EDGE/UMTS na nowym złączu PCMCIA ExpressCard 36/54 .
Kupiłem nowego notka i ma tylko takie złącze.
Czy da się coś zrobić.
Czy w Polsce lub na świecie coś takiego jest dostępne ?
W sieciach Polskich GSM nawet za bardzo nie wiedzą o co pytam !
jaca
Kupiłem nowego notka i ma tylko takie złącze.
Czy da się coś zrobić.
Czy w Polsce lub na świecie coś takiego jest dostępne ?
W sieciach Polskich GSM nawet za bardzo nie wiedzą o co pytam !
jaca
-
Re: Czy jest karta GSM/EDGE. ze złączem PCMCIA ExpressCard 36/54
no wlasnie mam identyczny problem
niestety jak na razie nie znalazlam nic. jest jeden czytnik kart mcmcia na usb ale jest DROGI DROGI DROGI wiec odpada
zalamka

-
- Stały użytkownik forum
W polsce sa one nie dostepne.
Z tego co sie dowiadywalem to ERA i Plus nie maja zamiaru <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ich wprowadzac w najblizszym czasie. Natomiast orange za jakies pol roku ma wprowadzic. Dowiedzialem sie tez ze bedzie to karta b. droga. Powiedziano mi ze zdecydowanie drozsza od obecnie najdrozszej... Znajomy pracuje na wysokim szczeblu w Orange...
Ja moge CI jedynie polecic modem Option Icon <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> dziala bardzo dobrze... a to z ejest usb nawet tak bardzo nie denerwuje... zamiast wtykac PCIMCIA wkladam kabel usb. a modem lezy caly czas w plecaku...
Z tego co sie dowiadywalem to ERA i Plus nie maja zamiaru <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> ich wprowadzac w najblizszym czasie. Natomiast orange za jakies pol roku ma wprowadzic. Dowiedzialem sie tez ze bedzie to karta b. droga. Powiedziano mi ze zdecydowanie drozsza od obecnie najdrozszej... Znajomy pracuje na wysokim szczeblu w Orange...
Ja moge CI jedynie polecic modem Option Icon <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> dziala bardzo dobrze... a to z ejest usb nawet tak bardzo nie denerwuje... zamiast wtykac PCIMCIA wkladam kabel usb. a modem lezy caly czas w plecaku...
Pozdrawiam
J?drzej Nowak
J?drzej Nowak
-
- Stały użytkownik forum
Polecam Merlin XU870 

-
- Stały użytkownik forum
Cos jest nie tak z ta karta (usmiech). Czy tez rzeczywiscie polecasz?Polecam Merlin XU870
-
- Stały użytkownik forum
Usunięto cytat i wyrzucono zbędne wypowiedzi -> bob
I tak oto dyskusja na temat sprzętu przerodziła się w dyskusje na temat usmiechu. Sympatyczne. A więc już bez zbędnych emotikonów i na poważnie.
Merlin XU870 - jest na razie jedyną na rynku kartą w standardzie ExpressCard. Karta pracuje już w kolejnej wersji HSDPA 3,6-7,2 Mbit/s. W Erze została już zapowiedziana, że wkrótce się pojawi w sprzedaży.
I tak oto dyskusja na temat sprzętu przerodziła się w dyskusje na temat usmiechu. Sympatyczne. A więc już bez zbędnych emotikonów i na poważnie.
Merlin XU870 - jest na razie jedyną na rynku kartą w standardzie ExpressCard. Karta pracuje już w kolejnej wersji HSDPA 3,6-7,2 Mbit/s. W Erze została już zapowiedziana, że wkrótce się pojawi w sprzedaży.
-
Plus wprowadzi do swojej oferty te modemy w 1rwszym kw. przyszłego roku, nie za tanie będą. 

- KRS
Problem
Mam ten sam problem. W salonie orange mowia o magicznych przejsciowkach za 100 PLN, o ktorych nikt nigdzie nie slyszal. Porażka.
Jedyne rozwiazanie chyba to zewnetrzny czytnik kart na USB.
http://www.elandigitalsystems.com/usb/u132.php
Mozna je sprowadzic poprzez:
www.macropol.com.pl
Koszt ~150 USD
A tu lista kompatybilnych kart, bo nie wszystkie czyta...:
http://www.elandigitalsystems.com/suppo ... dcards.php
Jesli ktos znajdzie inne rozwiazanie to prosze o wiadomosc
Jedyne rozwiazanie chyba to zewnetrzny czytnik kart na USB.
http://www.elandigitalsystems.com/usb/u132.php
Mozna je sprowadzic poprzez:
www.macropol.com.pl
Koszt ~150 USD

A tu lista kompatybilnych kart, bo nie wszystkie czyta...:
http://www.elandigitalsystems.com/suppo ... dcards.php
Jesli ktos znajdzie inne rozwiazanie to prosze o wiadomosc

-
- Stały użytkownik forum
Re: Problem
A możesz bliżej sprecyzować, na czym polega Twój "ten sam" problem ?KRS pisze:Mam ten sam problem. W salonie orange mowia o magicznych przejsciowkach za 100 PLN, o ktorych nikt nigdzie nie slyszal. Porażka.
Trochę to stwierdzenie jest wyrwane z wątku.
Jeśli chodzi o kartę z interfejsem EC - to tak jak wcześniej pisałem jest to karta Merlin XU870 dostępna w blueconnect. Karta jest o tyle ciekawa, że pracuje już w wyższych standardach HSDPA, o których na razie mozemy tylko pomarzyć (3,6 i 7,2 Mbit/s).
- KRS
damis pisze:A możesz bliżej sprecyzować, na czym polega Twój "ten sam" problem ?
Wycięto zbędny cytat.
prblem taki sam jak napisala poniewierka w pierwszym poscie w temacie. Bo chyba w dobrym temacie sie wypowiedzialem.?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez KRS, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stały użytkownik forum
No to odsyłam Cię na strony operatorów, bo karta na EC jest normalnie w sprzedaży.KRS pisze: prblem taki sam jak napisala poniewierka w pierwszym poscie w temacie. Bo chyba w dobrym temacie sie wypowiedzialem.?
Owszem nie ma sanek, które umozliwiają włożenie karty EC do gniazda PCMCIA, ale z tego co wiem, to takie sanki mają się niedługo pojawić