PLANET WL-8305 problem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
maka155
Początkujący użytkownik forum

PLANET WL-8305 problem

Post autor: maka155 »

witam
mam tu kartę planet wl-8305 po włozeniu do komputera najpierw <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie chciał się uruchomić ale po paru próbach udało się, została wykryta przez xp, zainstalowałem sterowniki ale jakoś dziwnie się zachowuje gdy jest włączona to co jakiś czas na pare sekund przycina sie wszystko cały system użycie procesora skacze wtedy na maxa i wszystko sie wiesza: moze miał ktos podobny problem albo wie co jest grane z ta karta czy to wina konfiguracji czy kara jakas trefna.
maka155

Re: PLANET WL-8305 problem

mam jeszcze jedno pytanie odnośnie łączenia wlan. po otwarciu w windowsie listy dostępnych sieci pokazują się wszystkie sieci , po prawej takie słupki na zielono niektóre do połowy. no i jak chce się połączyć z jakąś siecią wyskakuje komunikat " System windows nie moze połączyć się z wybraną siecią. Siec moze być poza zasięgiem. Odświez listę dostępnych sieci i spróbuj połączyć się ponownie" - czy oznacza to że wszystkie te sieci są poza zasięgiem tzn że słaba karta? czy coś jest źle coś robie nie wiem w ustawieniu czegoś. prosze o podowiedź. gdyż nie mam doświadczenia z wlanem.
Awatar użytkownika
kszysek
Stały użytkownik forum

Post autor: kszysek »

a jak sobie to wyobrażasz ze podlaczysz się do czyjejś sieci WiFi tak po prostu za zupełna darmochę ? mało prawdopodobne żeby Ci sie udało, zresztą podłączenie się to takiej sieci jest niezgodne z prawem, ale to inna inszość.

Sama karta nie wystarczy zeby łączyć się z nawet darmowymi sieciami oddalonymi o jakaś znaczną odległość przydała by się jeszcze do tego antena.
<| Blackberry Bold 9700 - Orange |Ipad2-3G Orange | Dell N4020 + Huawei e3131 - Orange | Hp Mini 311 | Hp t5630w Thin Client + Wimax |> To tyle :)
http://speedtest.net/result/1917097660.png
maka155

chodzi mi o ten komunikat czy to świadczy o zbyt słabym sygnale, ze poprostu na liście wyświetlają się te sieci a jeżeli chce się nawiązać z nimi polączenie to przez słabość sygnału sie nie da,>? czy tak to jest?
kszysek- no chyba do każdej swieci mogę się probować podłączyć tzn po kliknięciu na daną sieć powinno się pojawić okno z podaniem klucza wpa. a właśnie umnie wyskakuje ten komunikat ze sieci są poza zasięgiem. Antenka to mała panelowa na 5 m kabla.
ODPOWIEDZ