PLAY i huawei - zeżarło kupe kasy jak koń siano

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

bodzio61
Stały użytkownik forum

Re: PLAY i huawei - zeżarło kupe kasy jak koń siano

Post autor: bodzio61 »

Np Huawei E176 ma wejście na antenę zewnętrzną, prędkości maksymalne 7 Mbs // 5,76 Mb/s
konnichiwa
Początkujący użytkownik forum

Post autor: konnichiwa »

Te modemy z większymi prędkościami to ceny mają kosmiczne. Lepiej chyba kupić jakiś telefon z modemem 7,2mb/s i podpiąc do kompa.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez konnichiwa, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

konnichiwa pisze:te modemy z większymi prędkościami to ceny mają kosmiczne
~230 zł za Huawei E176 to kosmos, według Ciebie :roll:,
konnichiwa pisze:Lepiej chyba kupić jakiś telefon z modemem 7,2mb/s i podpiąc do kompa
Życzę powodzenia w znalezieniu tańszego od modemu, telefonu z modemem 7,2 Mb/s.
konnichiwa

Chcesz sie załozyć? Moge podać linki na których można kupić telefon z modemem HSDPA 7,2mb/s prawie połowę taniej niż za modem Huawei 7,2mb :) cena około 100-150zł
Możemy sie założyć o to że jesli ja wygram to w związku z tym że jesteś chyba moderatorem anulujesz ostrzezenie które ktoś mi zadał. A jesli ja przegram to wywalisz mnie z tego forum on forever :D
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez konnichiwa, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

konnichiwa pisze:Moge podać linki na których można kupić telefon z modemem HSDPA 7,2mb/s
Po pierwsze używki, po drugie brak hsupa, więc i tak gorsze. Modem z hsdpa 7.2 używany, na usb bez złącza antenowego (telefony go też nie mają) można dostać poniżej 100zł np e220.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
baxxxio
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: baxxxio »

konnichiwa pisze:Chcesz sie załozyć? Moge podać linki na których można kupić telefon z modemem HSDPA 7,2mb/s prawie połowę taniej niż za modem Huawei 7,2mb cena około 100-150zł
Zdrasz te tajemnice, jestem bardzo ciekawy... sprawne ?
konnichiwa

No dobra zdradze, ale ktoś musi dać słowo że ostrzeżenie wyląduje na śmieciach :D
Telefony w pełni sprawne oczywiście.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez konnichiwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
baxxxio

Chyba sie pomylilem, bo uwazalem cie za kogos bardziej doroslego, a tu widze dziecinada.Zachowaj dla siebie te linki bo to tez pewnie jakas marna prowokacja.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

konnichiwa, najwyżej dołożymy kolejny punkcik za spam :]
konnichiwa

Patryk pisze:konnichiwa, najwyżej dołożymy kolejny punkcik za spam :]
Popatrz co sam robisz. Spamujesz non stop bez sensu piszesz, ja przynajmniej wiem co pisze, a że nie wierzysz w to co pisze to poniżej dowód - zobacz a uwierzysz.
baxxxio pisze:Chyba sie pomylilem, bo uwazalem cie za kogos bardziej doroslego, a tu widze dziecinada.Zachowaj dla siebie te linki bo to tez pewnie jakas marna prowokacja.
[mod]USUWAM TRESC !!!![/mod]
Linki to telefonów Samsung U900 z modemami HSDPA 7,2mb/s jako dowód, koszt telefonu około 100-150zł.

http://www.allegro.pl/item996400763_samsung_u_900.html
http://www.allegro.pl/item995120883_sam ... locka.html

Specyfikacja Samsung U900:
http://www.gsmarena.com/samsung_u900_soul-2243.php

[mod]Skasujcie moje konto! Nigdy tu nie wróce.[/mod]
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez konnichiwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
sp6huk
Guru bezprzewodowy

Post autor: sp6huk »

konnichiwa pisze:Możemy sie założyć o to że jesli ja wygram to w związku z tym że jesteś chyba moderatorem anulujesz ostrzezenie które ktoś mi zadał
Nie jestem moderatorem, i nikt Ci nie będzie usuwać ostrzeżeń. Zasłużyłeś, więc masz :],
konnichiwa pisze:Linki to telefonów Samsung U900 z modemami HSDPA 7,2mb/s jako dowód, koszt telefonu około 100-150zł
No dobra. Ale nie bierzesz pod uwagę, że ten telefon jest używany, ma tylko HSDPA (upload do 384 kb/s), a nie jak Huawei E176 - HSUPA (upload do 5,76 Mb/s). Do tego telefon nie ma wejścia na antenę zewnętrzną, które kiedyś mogłoby Ci się przydać. Na samym HSDPA będziesz miał większe opóźnienia. W Play'u i tak nie ma HSPA więc wszystko jedno, nie potrzeba Ci w ogóle modemu 7,2 Mb/s. Ale to twoja sprawa, zrobisz co uważasz za słuszne.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Biorąc pod uwagę wyposażenie prezentowanych telefonów (brak dokumentów, jakaś tam ładowarka zapewne nieoryginalna, brak reszty akcesoriów z fabrycznego kompletu) jak i ich ceny w porównaniu do innych egzemplarzy sprzedawanych na allegro, można podejrzewać że przedmioty te pochodzą z czynu zabronionego (czyt: kradzieży). Kupno takiego telefonu może wiązać się z dużymi problemami, od konfiskaty telefonu, po oskarżenie o paserstwo.
Innym powodem może być ukrywanie przez sprzedające wad/uszkodzeń telefonu (np. zalanie, dziś działa jutro może już nie działać jak korozja zrobi swoje)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

konnichiwa pisze:Lepiej chyba kupić jakiś telefon z modemem 7,2mb/s i podpiąc do kompa.
Naprawdę według Ciebie przekładanie kart SIM jest mało uciążliwe ? Bo dla mnie to jest uciążliwa sprawa. Modem to inwestycja opłacalna. Telefon nigdy nie dorówna modemowi.
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

paweliplus pisze:Telefon nigdy nie dorówna modemowi.
Zgadzam się z tym w 100%. Zaczynając przygodę z netem poprzez GSM również wymyśliłem sobie że będę przekładał kartę BC do telefonu. Po praktycznie niecałym miesiącu postanowiłem jednak zakup modemu.
konnichiwa

Weźcie sobie wsadzcie między buty te wasze ambicje!
Telefony ten model jak tylko napisałem że mają HSDPA to od razu zostały sprzedane, mało tego na całym allegro trudno teraz znaleźć taniej taki model bo każdy licytuje jak głupi! A wy mi tu z jakimiś bajkami wyjezdzacie żeby uznać swoja racje. Pewnie sami te telefony kupiliście po cichu !! Dajcie sobie spokój nie ma sensu ta dyskusja bo itak ktos z was doczepi sie jak nie do HSPA to w końcu do tego że kolor ma gorszy od modemu! Do telefonu jest przynajmniej pełno części a do takiego waszego modemu to można dokupić co najwyżej kabel! Naprawa modemu kosztuje prawie tyle co cały modem.
Nie macie żadnych argumentów żeby mnie przezwyciężyć.
[mod]Kasuje wszystkie moje wypowiedzi i DO WIDZENIA!

EDIT by BliSki
Nie z nami takie numery - przywracam posty!

[/mod]
Ostatnio zmieniony 2010-04-16, 07:42 przez konnichiwa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
baxxxio

konnichiwa, wygrales...
Kiedys moj sasiad powiedzial "nie wiedzialem, ze na swiecie jest tylu idiotow, dopoki nie poznalem internetu" , zupelnie go nie rozumiem :hyhy:
Awatar użytkownika
paweliplus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: paweliplus »

konnichiwa pisze:Do telefonu jest przynajmniej pełno części a do takiego waszego modemu to można dokupić co najwyżej kabel
Modem się z reguły nie psuje w rękach normalnego użytkownika. A co do telefonu , to jak ci padnie taka płyta główna albo jakaś część w środku to będziesz się bawił w wymienianie i grzebanie ?? :niepewny:
Radiówka 5 Mb/s
ping ~ 20ms
Alcek
Stały użytkownik forum

Post autor: Alcek »

baxxxio pisze:konnichiwa, wygrales...
Kiedys moj sasiad powiedzial "nie wiedzialem, ze na swiecie jest tylu idiotow, dopoki nie poznalem internetu" , zupelnie go nie rozumiem :hyhy:
To Lem koło Ciebie mieszkał?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Zamykam bo juz chyba wszystko zostało wyczerpane w tym temacie.
Zablokowany