Pozdrawiam (niby te limity miały tak dużo zmienić
Orange Freedom PRO - CDMA - problemy techniczne
Moderator: Moderatorzy
- Oficer
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Orange Freedom PRO - CDMA - problemy techniczne
Witam coraz częściej napotykam się z problemem przecinania internetu
ping jest niski 80-70 a dziwi mnie to że przy takim pingu mnie przecina jednakże uniemożliwia to granie w jaką kolwiek grę sieciową
czy też macie ten problem czy u mnie tylko tak się dzieje ?.
).
-
Lidzet98
- Użytkownik forum
Prosze limity weszły a sięc dalej obciążona. To teraz będziemy mieli z 50 osób do petycji. Zresztą zna ktoś gg któregoś jakiegoś agenta orange freedom pro czy coś w tym stylu. Już ja sobie z nim pogadam.Oficer pisze:Witam coraz częściej napotykam się z problemem przecinania internetuping jest niski 80-70 a dziwi mnie to że przy takim pingu mnie przecina jednakże uniemożliwia to granie w jaką kolwiek grę sieciową
czy też macie ten problem czy u mnie tylko tak się dzieje ?.
Pozdrawiam (niby te limity miały tak dużo zmienić).
Zrobili internet na kablach od żyrandola i antenie od komórki z 99 roku i myślą że są fajni.
<Wycięte przez administrację>
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Lidzet98, kolego przestań robić w co drugim temacie jakąś krucjatę.
Do tego odbierz PW lepiej.
Do tego odbierz PW lepiej.
-
martin1221
- Początkujący użytkownik forum
a tak z innej beczki jeżeli orange dzwoniło z odpowiedzią na zapytanie a nie odebrałem to zadzwoni jeszcze raz?
-
EmTeeDee
Miał kto może taki przypadek że internet działa-a Axssestel menadżer pokazuje że urządzenie jest nie dostępne??
- Oficer
Tak i to dosyć często się zdarza nie ma pojęcia czemu
dlatego jest lepiej podpiąć przez ethernet .
-
EmTeeDee
Mam przez ethernet-i pierwszy raz to widzę-gdyż nie używam tego menadżera-coś nie chce mi się połączyć z IWnet(nowy COD) i chciałem zobaczyć czemu-inne gry działają normalnie.
Już to działa-ten Axssestel a co do gry -to blokowała zapora Comodo.
Ostatnio zmieniony 2009-11-27, 18:42 przez EmTeeDee, łącznie zmieniany 1 raz.
-
etz3700
Wita. Mam problem taki nowa karta sim/r-uim nie może złapać aktywacji.Ruter sprawny.
- wojteks
- *** Administrator ***
Kartę aktywuje operator. Pozostaje Ci telefon do BOK albo wizyta w salonie firmowym.etz3700 pisze:nowa karta sim/r-uim nie może złapać aktywacji
Nie pomagam na PW!
- kwj
- Użytkownik forum
Może masz to samo co ja miałem. Otóż jak przyniosłem router do domu, spiąłem i heja w neta, a tu nic. Okazało się, że w menu "AxessManager" trzeba było ustawić Tylko 1xEvDO.etz3700 pisze:Wita. Mam problem taki nowa karta sim/r-uim nie może złapać aktywacji.Ruter sprawny.
Spróbuj, może pomoże.
Ostatnio zmieniony 2009-11-28, 16:13 przez kwj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
etz3700
Dzwoniłem do BOK i na to wygloda że jakaś wada w systemie .Ruter dobrze skonfigurowany bo internet mam już kilka miesięcy a ostatnio ruter gubił zasięg i odałem go do serwisu. W serwisie zgubili mi karte SIM/R-UIM i zrobili mi duplikat karty.
Ostatnio zmieniony 2009-11-30, 15:51 przez etz3700, łącznie zmieniany 1 raz.
-
yaotzin
Ja troszkę z innej beczki, jakie sa parametry logowania do Orange przy modemie Anydata ADU635WA?
Wiem że jak się używa modemu Axxestel to nalezy wpisać CDMAXXXXXX@ORANGE a w AnyData nie ma nigdze takiej informacji czy cdma@orange jest prawidłowe ?
Wiem że jak się używa modemu Axxestel to nalezy wpisać CDMAXXXXXX@ORANGE a w AnyData nie ma nigdze takiej informacji czy cdma@orange jest prawidłowe ?
Ostatnio zmieniony 2010-04-09, 21:50 przez yaotzin, łącznie zmieniany 1 raz.
- czerwon
- Stały użytkownik forum
Po wpisaniu w modemie nazwy użytkownika i hasło (cdm*****@orange.pl) to w ogóle nie mogę się połączyć z internetem. Mam po prostu wpisane orange.pl.
-
belchatowianin
- Stały użytkownik forum
Można gdzieś sprawdzić czy dany BTS działa? Zawsze miałem zasięg 80-82db, a od 2 miesięcy mam 94-96db. Nic nie majstrowałem przy antenie więc nie wiem co jest grane.
- Oficer
Hej mam problem coś mi pobiera transfer a jako że jestem na limicie strasznie mnie zamula .Jest jakiś sposób żeby sprawdzić co to pobiera już nawet wywaliłem antywirusa 
-
markross
- Użytkownik forum
@up, witam, polecam program http://www.programosy.pl/program,active-ports.html
Mialem podobnie i problemem okazala sie opera po update do 10.51
Btw tez mam problem, od wtorku posiadam Orange Free Optimum + ADU-635WA. Poczatkowo byly problemy ze znalezieniem cdma ale gdy na sekunde zablysla niebieska dioda CDMA nadzieja odzyla
Po kombinacjach z ustawieniem anteny i kabli zlapalem 2/3 kreski i sredni transfer 600-900kbps.
A teraz do sedna
wszystko bylo ok do wczoraj, pobawilem sie troche na yt, scignalem pare demek, w sumie 600mb (mierzone NetMetrem) i wieczorem stalo sie cos dziwnego, CDMA pojawialo sie i znikalo a predkosc w porywach osiagala zawrotne 80kb. Po nocce bylo jeszcze gorzej, cdma na poziomie 0-1 i up wiekszy niz download. Teraz jest nieco lepiej ale niewiele
. Gdy zaczyna sie pobieranie predkosc wynosi 40-50kb a potem spada do 5-10. Limit to to raczej nie jest poniewaz transfer zliczam od poczatku i nie przekroczylem 2GB. Teraz pytanie, moze czegos nie wiem czy to poprostu kara za sciaganie
a moze przypadek? Jesli tak ma zostac to w poniedzialek rozstane sie z pomaranczka
To by bylo na tyle, sorry za troche przydlugi post (moj pierwszy na tym forum
)
Pozdrawiam
Mialem podobnie i problemem okazala sie opera po update do 10.51
Btw tez mam problem, od wtorku posiadam Orange Free Optimum + ADU-635WA. Poczatkowo byly problemy ze znalezieniem cdma ale gdy na sekunde zablysla niebieska dioda CDMA nadzieja odzyla
A teraz do sedna
To by bylo na tyle, sorry za troche przydlugi post (moj pierwszy na tym forum
Pozdrawiam
- Oficer
Dalej mam ten problem w procesach o nazwie svchost.exe ciągle coś pobiera nie mam pojęcia co to jest.
-
ryba825
- Mistrz bezprzewodowy
Jeżeli jest to svchost.exe, to pewnie to są aktualizacje. W pasku koło zegara jest może taka żółta ikonka z wykrzyknikiem?
- Oficer
Nie jestem przecież laikiem w tych tematach wszystkie aktualizacje są powyłączane.
-
ryba825
- Mistrz bezprzewodowy
Przeskanuj kompa http://www.dobreprogramy.pl/HijackThis, ... 12030.html i wklej log na tą stronę http://www.hijackthis.de/ może jakiś wirus siedzi, a antywirus go nie wykrył.
-
EmTeeDee
Start-uruchom-cmd-ok-wpisz netstat a n enter-pokarze aktywne połączenia.Oficer pisze:Dalej mam ten problem w procesach o nazwie svchost.exe ciągle coś pobiera nie mam pojęcia co to jest.
-
Fr33Q
Witam. Mam taki problem że internet działa mi tylko gdy łączę się z routerem przez kabel ethernet. Kiedy tylko wyjmę kabel, dioda "Connect" na routerze gaśnie... Z wifi da się połączyć, ale nie ma internetu a czasami w ogóle jest tylko przy połączeniu bezprzewodowym "Ograniczony dostęp". Co jest grane?? 
-
markross
- Użytkownik forum
Ja w sprawie mojego ostatniego postu
Zarejestrowalem sie na orange.pl i w pakietach
Pakiet Data: 0.00
Czy to jest wlasnie moj limit? Okres rozliczeniowy zaczyna sie 13.04 czyli mam rozumiec ze przez pierwszy tydzien na test mialem 2gb?
Pakiet Data: 0.00
Czy to jest wlasnie moj limit? Okres rozliczeniowy zaczyna sie 13.04 czyli mam rozumiec ze przez pierwszy tydzien na test mialem 2gb?
- wojteks
- *** Administrator ***
A jaki limit masz w wykupionym abonamencie?markross pisze:Okres rozliczeniowy zaczyna sie 13.04 czyli mam rozumiec ze przez pierwszy tydzien na test mialem 2gb?
Nie pomagam na PW!
-
markross
- Użytkownik forum
Opcja Optimum z limitem 7GB, jesli limit jest proporcjonalny do okresu testowego to bylo by to dosc logiczne, 7/4 = 1.75 czyli cos w okolicach tego co przeslalem zanim mnie przyblokowali. Wiec chyba sam znalazlem odpowiedź:P
- wojteks
- *** Administrator ***
Na to wygląda.markross pisze:Wiec chyba sam znalazlem odpowiedź
Nie pomagam na PW!
-
Fr33Q
No więc zna ktoś rozwiązanie mojego problemu?? Plisss ja juz nerwów do tego nie mam...Witam. Mam taki problem że internet działa mi tylko gdy łączę się z routerem przez kabel ethernet. Kiedy tylko wyjmę kabel, dioda "Connect" na routerze gaśnie... Z wifi da się połączyć, ale nie ma internetu a czasami w ogóle jest tylko przy połączeniu bezprzewodowym "Ograniczony dostęp". Co jest grane??
- wojteks
- *** Administrator ***
Wróżkami nie jesteśmy. Podaj więcej danych.Fr33Q pisze:No więc zna ktoś rozwiązanie mojego problemu?
Jaki router, jakie ma IP, czy DHCP włączone. Po WiFi jakie IP dostaje komputer, jakie szyfrowanie itp.
Nie pomagam na PW!
-
Fr33Q
Router MV410r, jego IP to 192.168.0.1, DHCP włączone, szyfrowanie WEP. Nie wiem jakie IP dostaje komputer bo w ogóle jest problem z tym połączeniem.. Niby da się połączyć z wifi ale jest "Brak dostępu do Internetu" naprzemian z "Brak dostępu do sieci" i tak w kółko. Pakiety się wysyłają ale w odebranych cały czas jest 0.
-
brydziu
Witam postanowilem wziasc internet z orange ze wzgledu ze neo u mnie nie pójdzie bo nie ma mozliwosci technicznych na podlaczenie tak mi powiedzieli i wczoraj panowie przywiezli mi sprzet podlaczyli. Predkosc ok. 1 MB /s . Urzadzenie MV400r po zmianie miejsca uzyskalem najlepszy sygnal na poziomie EvDo 87 dBm / 94 dBm czyli 5/5. Po sprawdzeniu predkosci na speedtest.pl uzyskalem 1,7MB/s download i okolo 300 upload. Dzisiaj mam identyczna jakosc sygnalu ale predkosc mi spadla. Strony zamulaja i na speedtest.pl uzyskuje: okolo 130kb/s download i 50 kb/s upload w czym tkwi problem pomozcie prosze.
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-04-14, 18:46 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2010-04-14, 18:46 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2010-04-14, 17:45 przez brydziu, łącznie zmieniany 1 raz.